[ŽT] Netikėta žinia. Į Ukrainą slapta vyksta karo sraigtasparniai (Video)  ()

Žurnalistai pabrėžia, kad Varšuva viešai nepranešė apie sraigtasparnių perdavimą. Lenkija Ukrainai slapta perdavė apie tuziną sraigtasparnių „Mi-24“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-10 [ŽT] Netikėta žinia. Į Ukrainą slapta vyksta karo sraigtasparniai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija nuo pat Rusijos invazijos pradžios aktyviai remia Ukrainos kariuomenę, teikdama įvairią karinę pagalbą. Ne taip seniai Varšuva Kyjivui perdavė apie tuziną sovietų gamybos sraigtasparnių „Mi-24“, tačiau viešai to nepaskelbė, rašo WSJ, remdamasis savo šaltiniais.

Tuo pačiu metu medžiagoje pažymima, kad Ukrainos oro laivynas įrangos skaičiumi vis dar yra prastesnis už Rusijos. Ukrainos kariuomenė atsakingai naudoja orlaivius, kad sumažintų nuostolius. Be to, Ukrainos lėktuvai ir sraigtasparniai aprūpinti „mažiau pažangiomis orientavimo ir apsaugos sistemomis“.

„Mi-24“ yra transporto atakos sraigtasparnis. Jis skirtas padidinti sausumos pajėgų vienetų ir padalinių ugnies galią ir mobilumą. Visų pirma, „Mi-24“ naudojamas nusileisti kariuomenei mūšio lauke. Sraigtasparnis turi įmontuotus šaunamuosius ginklus ir pabūklus, taip pat gali gabenti raketas (valdomas ir nevaldomas) bei aviacines bombas.  

 

Tuo tarpu Ukrainos kariuomenės vadas Andrijus Caplienko savo „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matomas „Mi-24“ gabenimas iš Lenkijos į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(1)
(58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: