„Grūdų genocidas.“ Ko iš tikrųjų siekia Rusija (Video)  ()

Ukrainos žvalgybos atstovai perėmė slaptą pranešimą aukščiausiai Kremliaus vadovybei. Jame teigiama, jog Rusija savo planą pasitraukti iš grūdų sutarties įgyvendino keliais etapais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ pranešė karo ekspertas Olegas Ždanovas. Jis paaiškino Rusijos veiksmus ir tikslus.

Liepos 17 dieną baigėsi kitos pernai sudarytos grūdų sutarties, skirtos pasaulio maisto krizei išspręsti, terminas. Tačiau Rusija paskelbė apie pasitraukimą iš jos. Šalis agresorė griebėsi atvirų grasinimų laivams, kurie bus siunčiami į Ukrainos Juodosios jūros uostus. RF laikys juos „potencialiais karinių krovinių vežėjais“.

„Tai ne tik susitarimas dėl grūdų. Rusija bando pertvarkyti pasaulio grūdų rinką. Ji daro taip, kad net po kurio laiko negalėtume atnaujinti grūdų sutarties dėl uosto infrastruktūros sunaikinimo,“ – pasakė O. Ždanovas.

Reikia pažymėti, kad praėjusią savaitę Rusija apšaudė Odesos regioną, sunaikindama uosto įrangą ir maistą. Taigi buvo sunaikinta 60 tūkstančių tonų žemės ūkio produktų, kurie turėjo patekti į Kiniją.

Savo ruožtu Amerikos žvalgyba svarsto įvairias prognozes dėl Rusijos provokacijų Juodojoje jūroje. Visų pirma, neatmetama „klaidingos“ vėliavos operacija. Visais šiais veiksmais gali būti siekiama apkaltinti Ukrainą.

„Tai gali būti kokios nors kitos valstybės laivo užgrobimas ir nuskandinimas, siekiant dėl ​​to kaltinti Ukrainą. Arba jo pažeidimas, ir tai turėtų būti paskelbta visam pasauliui. Rusija vykdo grūdų genocidą. Ji siekia visiškai išmušti Ukrainą iš grūdų rinkos. Ir iš karto pasiūlo savų grūdų“, – aiškino karo ekspertas.

 

Vladimiras Putinas padarė dar vieną cinišką pareiškimą, kuriame esą pasakė, kad „sąlygos nebuvo įvykdytos“, grūdų susitarimas „nepateisino savo humanitarinio tikslo“, todėl okupacinė šalis iš jo pasitraukė. Tuo pat metu Rusija iš karto pasiūlė „savų“ grūdų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(7)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: