Pats prisišnekėjo. Antrasis orderis Putinui (Video)  ()

Tarptautinis baudžiamasis teismas Hagoje gali išduoti naują Vladimiro Putino arešto orderį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pats V. Putinas pripažino, kad „Wagner“ iš Rusijos biudžeto gavo beveik milijardą dolerių finansavimo. Toks Rusijos diktatoriaus pripažinimas gali turėti rimtų pasekmių, įskaitant jo patraukimą atsakomybėn. Tačiau galimo teismo proceso perspektyvos kol kas neaiškios. Apie tai „24 kanalui“ pasakojo azerbaidžaniečių politologas Ramis Junusas iš Vašingtono.

Jis pabrėžė, kad bylos nagrinėjimas turėtų vykti kaltinamajam dalyvaujant teismo salėje.

„Kaip ir Niurnberge (po Antrojo pasaulinio karo pabaigos vykę karo nusikaltėlių teismai), kai vyko procesas, nusikaltėliai sėdėjo teisiamųjų suole. O kai kaltinamieji procese nedalyvauja – jie slapstosi kitose šalyse, neaišku, koks bus tokio teismo rezultatas,“– pabrėžė politologas.

Tačiau jis pažymėjo, kad tokio proceso galimybė yra teigiamas ženklas. Juk tai reiškia, kad Vakaruose manoma, jog V. Putino baudžiamasis persekiojimas yra gana tikėtinas.

 

Su TBT susiję ekspertai pabrėžia, kad V. Putinas, paskelbęs apie „Wagner“ – pripažintos teroristinės organizacijos – finansavimą, palengvino tarptautinių prokurorų darbą.

„TBT taip pat išdavė pirmąjį V. Putino arešto orderį po to, kai jis pripažino, jog ukrainiečių vaikai buvo deportuoti į Rusiją. Ir Vakarai be teisinio pagrindo nepareikš kaltinimų, kad nebūtų kalbos apie tariamą politinę įtaką“, – pabrėžė Ramis Junusas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: