[ŽT] Beprecedentis žingsnis. Putinas sustabdė susitarimus su 38 šalimis  (1)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sustabdė dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartis su JAV, keliomis Europos Sąjungos šalimis, Japonija, Pietų Korėja ir kitomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis V. Putino dekretu, buvo sustabdyti susitarimai su 38 šalimis iš 84, su kuriomis Rusija turi galiojančias mokesčių sutartis, rašoma rusiškame „Forbes“ variante.

Toks sprendimas paaiškinamas „skubių priemonių“ būtinybe, susijusia su užsienio valstybių „nedraugiškais veiksmais“ prieš Rusiją, jos piliečius ir juridinius asmenis.

Leidinio teigimu, vienkartinis tokio didelio skaičiaus tarptautinių sutarčių sustabdymas Rusijai yra precedento neturintis dalykas. Toks žingsnis turėtų būti Rusijos valdžios atsakas į Rusijos Federacijos įtraukimą į jurisdikcijų, nebendradarbiaujančių su ES mokesčių klausimais, „juodąjį sąrašą“.

Sutartys dėl dvigubo apmokestinimo išvengimo leidžia užsienio įmonėms, gaunančioms pasyvias pajamas iš Rusijos, gerokai sumažinti mokesčių naštą. Visų pirma, dividendų mokestis gali būti mokamas 5-10% tarifu (priklausomai nuo jurisdikcijos), o ne 15%, o paskolų ir autorinių atlyginimų palūkanas - nuliniu, o ne 20%.

 

Taigi, šių sutarčių sustabdymas padidins mokesčių naštą tiek toms užsienio įmonėms, kurios vis dar vykdo verslą Rusijoje, tiek Rusijos įmonėms, kurios savo holdingo struktūras struktūrizuoja per užsienio jurisdikciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: