„Laiko buvo nedaug. Jis viską suprato...“ Kas nutiko Prigožinui prieš mirtį (Video)  ()

Buvęs Didžiosios Britanijos premjeras įsitikinęs, kad V. Putinas nužudė Jevgenijų Prigožiną. Tačiau pats „Wagner“ vadovas tai puikiai suprato, krisdamas su lėktuvu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-28 „Laiko buvo nedaug. Jis viską suprato...“ Kas nutiko Prigožinui prieš mirtį (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Borisas Johnsonas parašė platų straipsnį, kuriame kalbėjo apie J. Prigožino mirtį, tiksliau, apie tai, kas jį nužudė. „J. Prigožinui laiko suprasti buvo nedaug, kas jį sunaikino, bet pakankamai. Štai toks paradoksas,“ - rašoma  „Daily Mail“.

Buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas J. Prigožiną vadina banditu, tačiau tais pačiais epitetais jis kreipiasi į tikėtiną žudiką – V. Putiną. Labai ilgai su V. Putinu dirbęs J. Prigožinas negalėjo nežinoti, kas laukia tų, kurie nepaklūsta diktatoriaus įsakymams.

B. Johnsonas poetiškai rašė, kad paslėpta V. Putino ranka J. Prigožiną ugnies kamuoliu pasiuntė į pragarą.

„Jis žinojo, kas vyksta, nes pastarąsias kelias savaites, matyt, mintyse to tikėjosi – arba to, arba kažko labai panašaus. J. Prigožinas, kaip ir mes visi, žinojo, kas atsitiko, ar ne?“ -  klausia jis.

Pasak ekspremjero, techninė nusikaltimo pusė nėra tokia svarbi, kaip tai, kas jį padarė. O iki J. Prigožino nužudymo bent jau buvo Aleksandro Litvinenkos ir Sergejaus Skripalio apnuodijimai, Boriso Nemcovo ir Anos Politkovskajos nužudymai.

„Kai detonacija išsiurbė orą iš lėktuvo salono, bijau, kad paskutinė mintis pasmerktoje J. Prigožino kaukolėje buvo „Putinas! Ir prieš tai buvo vienas iš daugelio keiksmažodžių, kuriuos buvęs kalinys ir dešrainių pardavėjas taip sklandžiai ištarė,“ - rašo emocingai  B. Johnsonas.

Prigožinas pažemino savo viršininką ir globėją:

  •      jo vyrai žygiavo į Maskvą, o išsigandęs prezidentas tikriausiai būtų pabėgęs iš savo sostinės;
  •      „vagneriečiai“ be šūvio užėmė pagrindinį Rostovo miestą, o gyventojai jiems nesipriešino;
  •      „Wagner“ nariai žudė savo tautiečius pačioje Rusijoje – numušė sraigtasparnius ir lėktuvus;
  •      kaip derybinį prizą jie gavo branduolinę bazę;
  •      iššaukiantys „vagneriečių“ veiksmai parodė, kad valstybė Rusijoje neturi smurto monopolio.

 

Taip J. Prigožinas išjuokė valdžią ir tapo grėsme V. Putino režimui – priežasčių keršyti yra daugiau nei pakankamai. Nors J. Prigožinas tariamai tikėjo V. Putinu, giliai širdyje jis žinojo, kad gyvena skolon. Tokie veiksmai yra nedovanotini.

„Žvelgdami į siaubingus kadrus, kaip lėktuvas spirale leidžiasi žemyn į žemę, esame istorinio dalyko liudininkai. Tai prievartinis jo priešų likvidavimas, kurį atlieka dabartinis valstybės vadovas. Neįsivaizduoju kito tokio demonstratyvaus ir nevaržomo pasaulio lyderio brutalumo pavyzdžio – bent per mūsų gyvenimą,“ -  pabrėžė Borisas Johnsonas.

 

Buvęs Didžiosios Britanijos premjeras pabrėžė: kaukės nuplėštos, V. Putinas – nusikaltėlis. Nors visa tai atrodo kaip gangsterių drama, Rusijoje tai gali būti suvokiama kaip diktatoriaus stiprybės demonstravimas: sako, pažiūrėkite, kaip jis susidorojo su varžovu.

Neatsitiktinai J. Prigožinas mirė per BRICS viršūnių susitikimą: šios šalys yra mažiau demokratiškos, todėl Kremliaus diktatorius joms gali būti naudingas. Rusija parduoda ginklus ir siunčia savo samdinius, nelabai rūpindamasi, į ką šie ginklai šaudo ir kaip samdiniai „dirba“.

Jei V. Putinas nugalės Ukrainą, tai bus katastrofa demokratijai. Todėl turime sutelkti dėmesį į pagalbą Ukrainai kovoje su Rusija, įsitikinęs B. Johnsonas. Karas moko, kad V. Putinu negalima pasitikėti, o ukrainiečių negalima nuvertinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: