„Jis turi gerai parengtą privačią kariuomenę.“ Neįtikėtinas smūgis. Skelbiama, ką likviduos Putinas (Video)  ()

Rusijos opozicijos politikas Dmitrijus Gudkovas pasakė „aukščiausio Rusijos kariškio“, kuris bus kitas V. Putino pašalinimo sąraše, pavardę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos politikas Dmitrijus Gudkovas užsiminė, kad kita auka po „Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino nužudymo galėtų būti Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas.

Jo nuomone, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nebesusitvarko su Kremliaus grupuočių arbitro vaidmeniu, bet tuo pat metu toliau tęsia „skaldyk ir valdyk“ politiką. Kaip pažymi D. Gudkovas, fizinis J. Prigožino pašalinimas parodė, kad visi šie susidūrimai jau išeina į išorę, o priekyje laukia „susipriešinimas su R. Kadyrovu“.

„Nes šiandien R. Kadyrovas yra pagrindinis Rusijos valstybingumo, valstybinės struktūros priešininkas. Nes jis valdo gerai parengtą privačią kariuomenę. O R. Kadyrovas turi rimtą įtaką, aplenkdamas visas teisėsaugos institucijas (Rusijos Federacijoje). Daugeliui tai nepatinka. Ir manau, jog ateityje pamatysime dar daug įvairių konfliktų. Tai FSB prieš Gynybos ministeriją, saugumo pajėgos prieš R. Kadyrovą...“, – sakė D. Gudkovas.

Anot jo, R. Kadyrovas jau kuria nestabilumą visoje Rusijoje. Jei anksčiau jis buvo „karalius tik savo sode“, tai šiandien jis nori tvarkytis visoje Rusijos Federacijoje. Kaip patikslino D. Gudkovas, kalbama apie „susidūrimus“ ir kankinimus, kurie tapo įprasta praktika ne tik Čečėnijoje, bet ir Maskvoje, kur kankinami politiniai kaliniai.

 

„Jie prievartauja (žmones) su viskuo – šampano buteliais, hanteliais... Kyla didelė rizika, kad Rusija pavirs didele Čečėnija,“ – pabrėžė D. Gudkovas.

Jis išreiškė pasitikėjimą, remdamasis savo šaltiniais, kad jei V. Putinas norės pašalinti R. Kadyrovą, niekas Čečėnijoje pastarojo negins.

„Kadangi Čečėnijoje atsirado vidurinioji klasė, Čečėnija pavargo nuo karo, „kadiroviečių“ diktatūros, todėl teiginys, kad stabilumas Kaukaze išlaikomas R. Kadyrovo sąskaita, yra mitas. Priešingai – protesto nuotaikos auga Dagestane, Ingušijoje, kur teisiami tie, kurie išdrįso protestuoti prieš Čečėnijos teritorines nuolaidas“, – įsitikinęs D. Gudkovas.

 

Jis pridūrė, kad po J. Prigožino mirties Rusijos elitas išsigando. Taip pat „Wagner“ lyderio pašalinimas parodė: su V. Putinu derėtis neįmanoma, o jei eini prieš jį, tai reikia eiti iki galo.

Politikas pabrėžia: kai buvo eliminuotas J. Prigožinas, diktatorius elgėsi ne kaip valstybės vadovas, o kaip teroristas, ir tai mažina jo reitingą. Rusijos elito atstovai pradeda suprasti, kad Rusijos prezidentas išprotėjo ir bet kurią akimirką vienas iš jų gali tapti kita auka. Tuo pačiu nesvarbu, ar jis išdavė V. Putino interesus, ar ne – pagal melagingą įskundimą gali kilti atsakomųjų veiksmų. D. Gudkovas taip pat teigė, kad J. Prigožino nužudymas destabilizuotų padėtį armijoje, nes daliai Rusijos kariuomenės jo žodžiai patiko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: