Milžiniškas smūgis Rusijai - blokuojami Kinijos dronai. Kas nutiko  ()

Kinija sudavė skaudų smūgį Rusijai, nuo rugsėjo pradžios nutraukdama naujų bepiločių orlaivių tiekimą Rusijos Federacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Naujas dūris į nugarą“, – Kinija nuo rugsėjo 1 d. įvedė eksporto apribojimus 4 kg ir daugiau sveriantiems bepiločiams orlaiviams, kurie gali būti naudojami kariniams tikslams. Dėl šios priežasties Rusijos gamintojai susiduria su dronų ir jiems skirtų komponentų trūkumu, rašo Rusijos leidinys „Kommersant“.

Taigi žemės ūkyje reikalingi apie 30-40 kg sveriantys orlaiviai, tačiau Rusija jų negali pasigaminti pati.

Dėl to Rusijos Federacijoje nutrūko dronų, kurių didžiausias kilimo svoris yra daugiau kaip 7 kg, o skrydžio trukmė viršija 30 minučių, tiekimas. Taip pat buvo uždrausti dronai, galintys „nešti krovinį su nuleidimo funkcija arba galimybe pritvirtinti tokį prietaisą“, atkirsdami deguonį priekyje esantiems Z-okupantams.

Dabar, norėdamos tiekti net atsargines dalis, Kinijos įmonės turi gauti Kinijos Liaudies Respublikos prekybos ministerijos leidimą, įrodantį, kad galutiniam gavėjui netaikomos Vakarų sankcijos ir jis nenaudos bepiločių orlaivių kare prieš Ukrainą. Tokių leidimų tvarkymas gali užtrukti iki metų. Be to, jeigu eksportuotojas iš Kinijos pažeidžia licencijos reikalavimus, jam gresia administracinė, o už tyčinį pažeidimą – baudžiamoji atsakomybė.

 

Nemažai Rusijos UAV gamintojų, dirbančių su užsienietiškais komponentais, jau perspėjo, kad dronų kainos kils mažiausiai 20 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(1)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: