„Tai buvo didžiulė klaida. Praleidome šansą.“ Skelbiama, kaip buvo galima sustabdyti Putiną (Video)  (1)

Rusijos politologas paaiškino, kodėl tiek metų niekas nebandė sustabdyti V. Putino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Profesorius Valerijus Solovėjus įsitikinęs, kad V. Putinas niekada nesustos, nes jam svarbu atnešti blogį visiems gyviems dalykams.

„Mes praleidome savo šansą,“ – sakė jis.

„Kodėl V. Putinas nepaliks Ukrainos ramybėje?“ - paklausė televizijos laidų vedėjas  Valerijaus Solovėjaus.

Atsakydamas politikos analitikas teigė: „Tai jo „turtingo“ vidinio pasaulio projekcija. Jis nekenčia žmonių. Jo net negalima vadinti mizantropu, nes čia reikia stipresnio apibrėžimo. Jis nekenčia visko, kas gyva, visko, kas galvoja, viskas, kas suteikia humanizmo užuominą. Jis tiesiog nekenčia ir nori visa tai sunaikinti, padaryti kuo daugiau žalos.“ V. Solovėjaus interviu „Popular Politics“ galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Rusijos politologas paaiškino, kodėl tiek metų niekas nebandė sustabdyti V. Putino: „Tiesą sakant, sąžiningas atsakymas būtų: nes niekas negalėjo numatyti, kuo tai baigsis. Tai vadinama „saliamio taktika. Kaip valgyti saliamį? Supjaustykite gabalėliais“. Niekas netikėjo, kad Rusijos Federacijos prezidentas nuspręs imtis tam tikrų veiksmų:  

„Žingsnis po žingsnio V. Putinas judėjo savo tikslų link. Ar apie tai žinojome? Žinojome. Prisiminkite, kaip visi sakė, ne, to negali būti, tai neįtikėtina. Prisimeni B. Nemcovo nužudymą? Sakė, kad V. Putinui nebuvo aktualu. A. Litvinenkos apnuodijimas, Skripalio apnuodijimas. Prieš prasidedant karo veiksmams sakiau, kad sprendimas priimtas, viskas jau buvo padaryta, rusai nesitrauktų atgal, bet sakė, kad taip negali būti, nes V. Putinui tai nenaudinga.“

 

Po to politikos analitikas pabrėžė: „Tai reiškia, kad tie žmonės, kurie tyrė V. Putiną, įskaitant Vakarų žvalgybos tarnybas ir Vakarų vyriausybes, nieko apie jį nesuprato arba bijojo susidurti su realybe, nes galėjo jį sustabdyti. Deja, mes praleidome progą, nors ją turėjome.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(4)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: