Naujas Vengrijos dugnas. Ką iš Putino gavo Orbanas (Video)  ()

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas ir toliau siekia dugno. Jis susitiko su Vladimiru Putinu Kinijoje ir pasakė daug erzinančių dalykų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ sakė politologas Nikolajus Davidiukas, juokaudamas, kad V. Orbano ir Vengrijos užsienio reikalų ministro Peterio Szijjártó santykiai buvo nukopijuoti iš Vladimiro Putino ir Dmitrijaus Medvedevo „poros“.

Pasak N. Davidiuko, V. Orbano flirtas su Rusija yra „kompleksas“, kilęs iš praėjusio amžiaus. Kai kurie vengrai kovojo prieš sovietų kariuomenę, kuri įžengė į jų valstybę. Kiti išsigando ir buvo pasiruošę bendradarbiauti su okupantais.

„V. Orbanas yra vienas iš tų bailių. Tačiau yra tikrų vengrų, kurie tiki laisve, stiprybe ir ypatinga vieta savo valstybei ES. Jie nesivadovauja V. Orbanu. Čia yra Budapešto meras, prezidentas ir daugelis kitų politikų. Įdomu, kad pats V. Orbanas mokėsi Oksforde Soroso pinigais. Tada jis tiesiog tapo nekontroliuojamas“, - pasakė N. Davidiukas.

Galima daryti prielaidą, kad V. Orbanas į susitikimą su V. Putinu greičiausiai ėjo siekdamas dalies pinigų už atominės elektrinės Vengrijoje statybas. Rusija tyčia išpūtė kainą, dalį šių pinigų padengė ES.

 

V. Putino vizitas Kinijoje taip pat buvo nesėkmingas. Tačiau jis ir toliau palaipsniui paleidžia Rusiją „partnerių iš Pekino“ pavaldumui.

„Kinija nėra suinteresuota stipria Rusija. Tokios strategijos nėra. Yra strategija, skirta Rusijai, kuri yra labai įsiskolinusi juaniais, ir Rusijai, kurios energetikos sektorius buvo „išardytas“. Dabar Rusijos logistikai skambina pavojaus varpais, nes negali importuoti kiniškų produktų. Geležinkelis abiem kryptimis yra prikrautas anglies, kuri eina į Kiniją“, - pasakė N. Davidiukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: