„Ir vėl mūsų panosėje?!“ NATO Kazachstane. Rusijoje skelbia apie naują karą  ()

Rusijos karo propagandistai pradėjo atvirai grasinti Kazachstanui dėl „NATO centro“ atidarymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai antradienį pradėjo rašyti apie „NATO centro“ darbo pradžią Kazachstane. Jų žiniomis, Almatoje atidarytas centras, kuriame planuojama apmokyti Kazachstano kariuomenę pagal NATO standartus.

„NATO vėl mums po nosimi“, – rašė Aleksandras Sladkovas. Karo korespondentas Aleksandras Kocas, komentuodamas šį įvykį, pasiūlė į šią naują grėsmę atsakyti Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) misija.

Kiti Z-tinklaraštininkai grasina Kazachstanui Rusijos atsaku. „Telegram“ kanalas „Z karo posūkiai“ rašo, kad „pasitelkiant Ukrainos pavyzdį, dar ne visi suprato, kad jei kas nors gerai nesupranta, tenka su juo kalbėti ta kalba, kurią jie supras“.

Įdomu, kuo Tokajevas ketina stabdyti Rusijos kariuomenę Pietų Sibiro stepėse, kad patikrintų, kaip Kazachstano armija priėmė NATO standartus?“ - perspėja „Solovjov Live“ vedėjas Sergejus Mardanas.

Šalia mūsų ruošia dar vieną „torpedą“... Ką darysime? Kaip visada, lauksime kito kruvino konflikto, ar veiksim aktyviai?“ — rašė propagandistas Andrejus Rudenko.

Panašiai reaguoja ir kiti rusų propagandistai. Bet kaip Kazachstanas, Rusijos partneris ir KSSO narys, gali atidaryti NATO centrą savo sostinėje?

 

Joks NATO centras Kazachstane nebuvo atidarytas. Almatoje atidarytas pastatas, kuriame įrengta nauja Kazachstano taikos palaikymo operacijų centro konferencijų salė. Atidaryme dalyvavo JAV ambasadorius šalyje Danielis Rosenblumas. Vašingtonas parėmė naujo pastato statybą „siekiant išplėsti Kazachstano pajėgumus rengti tarptautinius taikdarius“.

Pats Kazachstano taikos palaikymo operacijų centras, gyvuoja nuo 2006 m. Jame užsienio kalbomis mokomi, taikos palaikymo misijoms ruošiami kariai, policininkai ir civiliai. Dabar atidarytas tik naujas pastatas su konferencijų sale, o ne kažkoks NATO centras. NATO apskritai minimas tik viename iš kursų šiame centre.

 

Kazachstanas yra Rusijos partneris ir KSSO narys, bet prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas pažadėjo, kad jo šalis laikysis Rusijai įvestų sankcijų. Pernai jis pabrėžė, kad Kazachstanas nepripažįsta Luhansko ir Donecko „respublikų“ nepriklausomybės. Taigi, santykiai nėra patys geriausi, bet Kazachstanas artimiausiu metu NATO centrų tikrai neatidarinės.

 

(42)
(3)
(39)

Komentarai ()