[Nuomonė] „Diktatorius Putinas senas ir serga.“ Kas žinoma apie jo „mirtį“  ()

V. Putinas tikrai negyvens amžinai. Ir daugelis iš mūsų tikrai dar turės laiko šokti pagal „Gulbių ežerą“ ar bet kokią kitą muziką, kuri leidžiama dabar Rusijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-27 [Nuomonė] „Diktatorius Putinas senas ir serga.“ Kas žinoma apie jo „mirtį“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gandai apie V. Putino mirtį, kuriuos paskelbė anoniminis, nors ir gerai žinomas „Telegram“ kanalas, užblokavo visa kita. Tuo pačiu metu skaitytojai susiskirstė į dvi kategorijas. Pirmieji komentaruose užtikrintai rašė, kad visa tai „netikra“ ir „nesąmonė“, rašo žurnalistas K. Sazonovas

Diktatorius V. Putinas senas ir serga. Tai tikrai nesitęs amžinai. 

Kitas dalykas – ką tai keičia mums? Ir šis klausimas yra daug svarbesnis. Nesvarbu, ar klausiame savęs šiandien, po mėnesio ar po kelerių metų. Klausimas sudėtingas ir niekas nežino tikslaus atsakymo. Tačiau tie, kurie tikisi, kad taika ateis mirus agresyviam diktatoriui, yra mažų mažiausiai naivūs. Ji neateis.

Rusijoje prasidės kova dėl sosto ir valdžios. Dabar daugiausia galimybių turi vadinamoji N. Patruševo grupė. Labai agresyvi klika, tiksliai suderinta su sunkiausiais kariniais scenarijais.

Yra variantas, kad dėl užkulisinės kovos dėl sosto į valdžią atėjusi komanda nebus tokia kieta. Ir ji bus pasirengusi deryboms, su sąlyga, kad visos nuodėmės bus nurašytos mirusiajam. Beje, labai baisu gyventi, kai tavo bendražygiai tikisi išsivaduoti iš problemų suversdami visas nuodėmes  mirusiam tau.

Tačiau yra problema. Dabartinis Rusijos elitas neleis sau tiek trauktis, kiek grąžintų Ukrainai Krymą ir sumokėti kompensaciją su karo nusikaltėlių ekstradicija. Taigi karas tęsis. Kita vertus, galutinių scenarijų nėra. Ir Vakarai gali sutikti su galimybe grąžinti visas žemynines teritorijas, o Krymo klausimas bus sprendžiamas diplomatiškai dar 10 metų. Ir darys ukrainiečiams spaudimą. Deja, jie labai priklausomi nuo ginklų tiekimo. Ir finansinės paramos.

 

Idealus scenarijus Ukrainai būtų, kai kova dėl valdžios po diktatoriaus mirties peržengia per pareigų slenksčius ir veda į visavertes karines operacijas agresoriaus teritorijoje. Kas baigsis Rusijos padalijimu. Bet visa tai tikrai neįvyks iš karto. Karas tuoj nesibaigs. Ir ateityje, jei Rusija nesuskils į keliolika valstybių, šalia vis tiek turėsime beprotišką agresyvią kaimynę. Kuri niekada savo noru nenorės palikti mūsų ramybėje...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: