Tai gali peraugti į žydų pogromus. Rusijoje prasidėjo tikra beprotybė (Video)  (1)

Šiaurės Kaukaze, kur gyvena daug musulmonų, vyksta galingi prieš Izraelį nukreipti veiksmai, kurie gali virsti tikrais pogromais prieš žydus. Radikalūs veiksmai buvo užfiksuoti Dagestane, Kabarda-Balkarijoje ir Karačiajų Čerkesijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telegram“ kanalas „Podem“ praneša, kad šimtai vietinių gyventojų susirinko prie dviejų viešbučių Dagestano Chasaviurto mieste ir ieškojo ten Izraelio piliečių.

Į viešbutį „Flamingo“ žmonės atėjo su Palestinos vėliavomis, skandavo „Allahu Akbar“ ir reikalavo iškeldinti Izraelio piliečius. Viešbučio administracija pakabino pranešimą, draudžiantį žydams įeiti į pastatą.

Kitame viešbutyje, pavadintame „Kyjivo“ vardu, musulmonai ketino šturmuoti kambarius ieškodami Izraelio piliečių. Kai kurie svečiai buvo priversti išeiti į lauką ir parodyti miniai pasus.

Spalio 29 d., sekmadienį, grupė agresyvių vyrų Dagestano sostinės Machačkalos oro uoste pralaužė tvorą ir įsiveržė į vidų. Jie žinojo, kad pagal tvarkaraštį yra suplanuotas skrydis iš Tel Avivo. Jie ieškojo žydų.

 

Žydų bendruomenė neatmeta ir žydų evakuacijos iš Dagestano. Tiesa, dėl stiprėjančio antisemitizmo visoje Rusijoje jie neturi kur bėgti, nebent paliks Rusiją. Pasak tarptautinės žvalgybos bendruomenės „InformNapalm“, tokie pat radikalūs veiksmai vyksta ir kaimyninėse respublikose Kabarda-Balkarijoje ir Karačiajų Čerkesijoje. Protestai, užrašai „mirtis žydams“ ir net teroristinių organizacijų vėliavos žydus pasitinka visose musulmoniškose Rusijos teritorijose.

(8)
(5)
(3)

Komentarai (1)