[ŽT] Tai rimta! Sakartvelo protestuotojai iškėlė galingą ultimatumą valdžiai (Video)  (1)

Trečią masinių protestų Tbilisyje dieną pasirodė nauji reikalavimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Masinių protestų Gruzijoje dalyviai šalies valdžiai iškėlė naują ultimatumą – reikalavo paleisti vyriausybę ir paskirti pirmalaikius rinkimus. Pasak Sakartvelo televizijos kanalo „Rustavi 2“, protestuotojai yra pasirengę neišeiti iš gatvės iki tada, kai bus įvykdyti minėti reikalavimai.

Anksčiau protestuotojai reikalavo, kad valdžia atsisakytų įstatymo dėl „užsienio agentų“ ir paleistų visus sulaikytuosius mitingų metu. Šie reikalavimai jau įvykdyti.  

Naująjį ultimatumą opozicijos politikai paskelbė ketvirtadienį, kovo 9 d., trečiąją masinių protestų Sakartvelo sostinėje dieną. Žmonės ir vėl rinkosi prie šalies parlamento pastato. Verta paminėti, kad protestuotojai laiko ne tik Sakartvelo, bet ir Ukrainos vėliavas, taip išreikšdami solidarumą su Ukrainos žmonėmis karo su Rusija metu.  

 

Be to, protestuotojai turi Europos Sąjungos simbolius, pabrėžiančius Sakartvelo visuomenės europinės integracijos siekius. Dalis opozicijos pažymi, jog nesustabdys gatvių protestų, kol neįsitikins šalies europinio kelio neliečiamumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai (1)