12 vadovų. Kas nutiks mirus Putinui (Video)  (1)

Valerijus Solovėjus analizavo Rusijos politiką po V. Putino mirties.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-07 12 vadovų. Kas nutiks mirus Putinui (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Rusijos prezidento diktatoriaus Vladimiro Putino mirties šaliai vadovaus 10-12 žmonių. „Pagrindiniu smuiku“ gros N. Patruševas, A. Bortnikovas ir S. Korolevas (pirmasis Bortnikovo pavaduotojas – red.) bei S. Čemezovas. Būtent ši grupė valdys Rusijos Federaciją.

Apie tai profesorius Valerijus Solovėjus kalbėjo interviu metu žurnalistui Dmitrijui Gordonui.

„N. Patruševas (Rusijos Federacijos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius – red.) primygtinai reikalauja ir labai atkakliai siūlo savo sūnaus Dmitrijaus Nikolajevičiaus Patruševo kandidatūrą, jis dabar žemės ūkio ministras. Iš karto pasakysiu, kad nei M. Mišustinas (RF Vyriausybės pirmininkas) nei S. Sobianinas (Maskvos meras – red.) „nėra kandidatai – nė viena elito grupė jų nesvarsto. S. Šoigu (Rusijos gynybos ministras – red.) svajoja – jis iš Tuvos šamanus atvežė į savo dvarą netoli Maskvos, kad V. Putino mirties naktį jie atliktų ritualą, kuriuo S. Šoigu suteiktų aukščiausią valdžią“, – aiškino jis.

Kaip sakė V. Solovėjus, po diktatoriaus Vladimiro Putino mirties Rusijos politikoje iš pradžių niekas nepasikeis, bet po to gali įvykti eskalacija. Juk Nikolajus Patruševas yra kietas. Jis pasirengęs sudaryti taiką su Ukraina, bet tik turėdamas tvirtą poziciją.

 

„Jo pozicija yra tokia, kad Rusija visiškai nieko negrąžina ir verčia Ukrainą pasirašyti taikos sutartį. Tuo tikslu planuojama užimti Avdijivką, tai rimta operacija. Nepaisant didžiulių Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostolių, Generalinis štabas yra įsitikinęs, kad Avdijivka bus sučiupta. „Šiuo metu Rusijos generaliniame štabe vyrauja santūrus optimizmas“, – sako profesorius.

 

Valerijus Solovėjus pabrėžė, kad nors padėtis itin komplikuota, ši grupė karinių operacijų stabdyti nesiruošia.

„Ji yra pasirengusi siekti taikos, neketina toliau terorizuoti Ukrainos, tačiau norėtų savo sąlygomis žengti į taikos kelią. Šią derybinę poziciją reikia stiprinti. Kitas dalykas, kai prasidės politinė krizė, o tai neišvengiamai prasidės, bus rimta ir plataus masto, manau, Ukrainai nebus laiko. Atitinkamai gali kardinaliai pasikeisti visas strateginis nusiteikimas, Maskvai neberūpės kas vyksta Zaporožėje, Chersono kryptimi ir Donbase“, – aiškino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(5)
(-1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: