„Dėl to jis sužlugdys visą šalį“ – kas nutiko per JAV ir Kinijos lyderių susitikimą (Video)  (1)

Karo analitikas Jurijus Švecas priminė šimtmečių senumo Kinijos valdovų šūkį, kurį Xi Jinpingas pamiršo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dėl to jis sužlugdys visą šalį“, – savo nuomonę apie akivaizdų KLR vadovo apsiskaičiavimą, galintį sukelti pražūtingų padarinių jo vadovaujamai šaliai, išsakė Jurijus Švecas. Daugelį metų Kinijos valdovai kūrė valstybės galią, bet nesikišo į kitų žmonių karus, kaip dabar daro Xi Jinpingas.

Jurijaus Šveco nuomonę apie Xi Jinpingo klaidą galima rasti vaizdo įraše „YouTube“ kanale.

Buvęs žvalgybos pareigūnas paaiškino, kokių tikslų siekė Kinijos vadovas vykdamas susitikti su J. Bidenu į JAV: „Iš esmės tai yra proveržis stagnacijos metu, tai yra, kinams reikia grįžti į Amerikos rinką. Tai būtina jų įmonėms, nes jos praranda milijardus.

„Jie norėtų, kad Amerikos įmonės ir investicijos sugrįžtų į Kiniją. Ekonominiu požiūriu Kinija atėjo kaip prašytoja“.

Tada karybos analitikas išsakė didelę Xi Jinpingo klaidą, kuri turės rimtų pasekmių Kinijai: „Xi Jinpingo klaida čia akivaizdi. Kai jis pradėjo mėtytis ir demonstruoti savo gudrumą, jis pamiršo Dengo Xiaopingo testamentą, kuris skamba taip:

 

„Būkite stiprūs ir nesipuikuokite“. Pamiršau kinų kalbą, bet citata yra maždaug tokia: „Sukaupk jėgą ir nedemonstruok jos“.

Tai strateginė Xi Jinpingo klaida. Atrodytų paprasta formulė: dirbk, kurk ekonomiką ir nesipuikuoti. Taip pat žinome antrą atstovą, kuris nežinojo šios frazės. Jūs žinote, kas yra šis žmogus: tai yra Kremliaus „blyški kandis“, V. Putinas. Dėl to jis sužlugdys visą šalį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(172)
(20)
(152)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: