Kinų vairuotojas sugalvojo, kaip apgauti greičio matuoklius  (23)

Kelių eismo policija Kinijoje buvo šokiruota, kuomet sustabdė sunkvežimį su prietaisu, skirtu numerių lentelėms paslėpti ir taip išvengti baudų už greičio viršijimą, praneša orange.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vairuotojas buvo išradęs „numerių lentelę kontroliuojančią sistemą“, kuri mygtuko paspaudimu nulenkdavo lentelę žemyn priekine puse. Kai tik vairuotojas pastebėdavo stacionarų greičio matuoklį, jis spusteldavo mygtuką, kad nuo fotoobjektyvo paslėptų savo transporto priemonės numerį.

Policijos pareigūnas Wu Kanas pasakojo patruliavęs Hanyango mieste, centrinės Kinijos Hubei provincijoje, kuomet pamatė greitai lekiantį sunkvežimį. Jis nepamatė registracijos numerio, todėl per radijo ryšį nurodė kolegoms sustabdyti sunkvežimį ties kita sankryža.

Vairuotojas Gongas pripažino, kad buvo investavęs kelis šimtus litų prilygstančią pinigų sumą į savo išradimą, kurį konfiskavo policija. Skirdamas beveik 100 Lt siekiančią baudą pareigūnas Wu Kanas sakė: „Tai buvo tikrai protinga idėja, tačiau jis savo sumanumą pritaikė netinkamoje vietoje.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (23)