Kokia Abramovičiaus vaikų pilietybė - tyrimas  ()

Du Rusijos milijardieriaus Romano Abramovičiaus vaikai gavo ir vis dar gali turėti Lietuvos pilietybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ sužinojo, kad Arkadijaus ir Annos Abramovičių lietuviški pasai buvo naudojami operacijose, kuriomis galėjo būti bandoma apeiti ES sankcijas, milijardieriui pritaikytas po Rusijos invazijos į Ukrainą. Pavyzdžiui, žinoma, kad Abramovičiaus vaikai dalyvavo keičiant jo turto valdymo struktūrą.

2018 metais Abramovičius lankėsi Vilniuje ir čia buvo gana ilgai. Jau tada buvo spėliojama, kad jis siekia Lietuvos pilietybės. ES šalies pilietybė, žinoma, atveria daugybę galimybių tiek versle, tiek, pavyzdžiui, apeinant Rusijos oligarchams taikomas sankcijas. Abramovičius turi teisę į Lietuvos pilietybę, nes jo seneliai kilę iš Tauragės apylinkių.

Tyrėjai išanalizavo dokumentus, rodančius, kad bent viename iš dešimties Abramovičiaus valdomų fondų naudos gavėjais buvo nurodyti du jo vaikai, turintys Lietuvos pilietybę.

Tarp tūkstančių dokumentų, nutekintų iš Kipro finansų bendrovės „Meritservus“, rasta Arkadijaus Abramovičiaus lietuvio paso nuotrauka. Dokumento tikrumas buvo patvirtintas Londono advokato parašu.

 

Žurnalistams nepavyko nustatyti, kada Anna Abramovič gavo Lietuvos pasą.

Lietuvos migracijos departamentas atsisakė komentuoti Romano Abramovičiaus vaikų pilietybę, teigdamas, kad šią informaciją saugo Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas, o Anna ir Arkadijus nėra laikomi viešais asmenimis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()