Vokiečiai išsigandę. AfD gali paversti šalį dar viena Rusija  (1)

R. Habeckas perspėjo, kad Vokietijos dešinieji „sistemingai tam ruošiasi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vicekancleris ir ekonomikos ministras Robertas Habeckas pasisakė prieš kraštutinių dešiniųjų partiją „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), kalbėdamas interviu „Stern“ metu sausio 17 d., esą jie nori Vokietiją paversti tokia šalimi kaip Rusija.

„Dešinieji autoritarai kėsinasi į respublikos esmę“, – sakė jis. „Jie nori Vokietiją paversti valstybe, panašia į Rusiją.“

R. Habeckas perspėjo, kad Vokietijos dešinieji „sistemingai tam ruošiasi“.

Paklaustas, ar pritaria AfD uždraudimui, R. Habeckas pareiškė, kad tai „ne politinės pozicijos, o teisės reikalas“.

Tačiau tik Federalinis Konstitucinis Teismas gali nuspręsti dėl draudimo, pažymėjo jis.

Correctiv“ sausio 11 dieną paskelbė tyrimą, kuriame teigiama, kad kelių parlamentinių partijų atstovai dalyvavo slaptame susitikime, kuriame reikalavo deportuoti iš šalies milijonus žmonių, tarp jų ir Vokietijos piliečius. Susitikime dalyvavo keli aukšto rango AfD atstovai.

 

Kancleris Olafas Scholzas į skandalą sureagavo pareikšdamas, kad Vokietija gina visus. Jis taip pat pažadėjo, kad bus ištirta Vokietijos demokratijos priešininkų veikla.

Tūkstančiai žmonių sausio 14 dieną Berlyne ir Potsdame protestavo prieš dešiniuosius judėjimus, įskaitant „Alternatyva Vokietijai“. Protestuotojai reikalavo uždrausti šias partijas.

Potsdamo proteste dalyvavo kancleris O. Scholzas ir užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)