Smūgis Maskvai. Kinai pareikalavo iš Rusijos „pavogto Vladivostoko“. Kas vyksta  (8)

Kinų analitikai pareiškė teritorines pretenzijas Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino „istorinės ekskursijos“ interviu amerikiečių žurnalistui Tuckeriui Carlsonui, kuriomis jis bandė pateisinti Rusijos invaziją į Ukrainą, kartodamas žinomus Kremliaus pasakojimus apie „originalias Rusijos žemes“, paskatino kinų analitikus pareikšti teritorines pretenzijas Rusijai. Jie pareikalavo sugrąžinti Vladivostoką ir kitas „pavogtas teritorijas“ Kinijai.

„(Putino – red.) interviu dar kartą patvirtina mano šališkumą: užstrigti istorinėje praeityje yra nekonstruktyvu. Kodėl turėtume remtis VIII ar XIII amžiumi, o ne 220 m. pr. m. e. Mes gyvename šių dienų įstatymais, o ne XIII amžiaus“, – savo socialinio tinklo „X“ paskyroje rašė analitikas Zichenas Wangas iš Kinijos globalizacijos centro.

Vartotojas, vardu Robertas Wu, atsakė, kad Rusija turėtų grąžinti Kinijai pavogtą Vladivostoką ir žemes, „pavogtas daugiau nei prieš 100 metų“.

 

Dabartinio Vladivostoko teritoriją Kinija perdavė Rusijai dėl 1858 m. Aigūno sutarties, o 1860 m., pasirašius Tiandzino ir Pekino sutartis, šiuolaikinio Vladivostoko teritorija, be kitų, buvo prijungta prie Rusijos. Daugelis Kinijoje šiuos susitarimus laiko nesąžiningais ir reikalauja grąžinti savo žemes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(636)
(16)
(620)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (8)