„Liko be sparnų...“ Tėškėsi ant gatvės. Kas netikėto nutiko Paryžiaus simboliui (Foto, Video)  (1)

Tai vienas iš Paryžiaus simbolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią naktį (balandžio 25 d.) Prancūzijos sostinėje nukrito legendinio Mulen Ružo vėjo malūno, kuris yra vienas populiariausių Paryžiaus turistų traukos objektų, sparnai.

Kol kas nežinoma, kodėl vėjo malūnui nukrito sparnai. Nelaimė įvyko po Mulen Ružo darbo valandų, todėl aukų išvengta.

„Kiekvieną savaitę kabareto techninės komandos tikrina vėjo malūno mechanizmą ir anksčiau jokių problemų nepastebėta“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas artimas asmuo. „Tai pirmas toks nelaimingas atsitikimas nuo 1889 m. spalio 6 d., kai pirmą kartą buvo atidarytas kabaretas.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizduose ir vaizdo įrašuose matyti, kad sparno blokas nukrito į gatvę, o kai kurie sparnai sulinko nuo smūgio.

Mulen Ružo (Moulin Rouge, Raudonasis malūnas) kabaretas su legendiniais raudonais vėjo malūno sparnais yra Paryžiaus šiaurėje ir yra viena lankomiausių miesto lankytinų vietų.

 

Jis žinomas kaip šokio kankano gimtinė ir duris atvėrė 1889 metų spalį Monmartro papėdėje.

 

Mulen Ružas greitai tapo populiari vieta – žmonės grožėjosi tiek jo fasadu, tiek mielai lankydavosi spektakliuose.

Vienintelė rimta nelaimė, kurią iki šiol patyrė pastatas, buvo 1915 m. kilęs gaisras, dėl kurio jis buvo uždarytas devyneriems metams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)