„Cosmopolitan“ pristatė pirmąjį pasaulyje dirbtinio intelekto sukurtą žurnalo viršelį – jam sukurti prireikė vos 20 sekundžių (Foto)  ()

Žurnalo moterims „Cosmopolitan“ redaktoriai, „OpenAI“ tyrimų laboratorija ir skaitmeninė menininkė Karen Cheng sukūrė pirmąjį pasaulyje DI sukurtą žurnalo viršelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalo paskelbtoje nuotraukoje matoma moteris astronautė su skafandru, vaikštanti Marso paviršiumi.

Vaizdas buvo sukurtas naudojant DALL-E 2 technologiją, kuri yra „OpenAI“ idėja. Tai dirbtinis intelektas, kuris priima žodinius vartotojų prašymus, o vėliau, žinant šimtus milijonų vaizdų, sukuria savo vaizdus – pikselis po pikselio – visiškai naujus. Tai yra, jis gali paversti bet kokį prašymą paveikslėliu ir gali pasirodyti labai siurrealistinis. Žurnalo viršeliui sukurti prireikė vos 20 sekundžių.

DALL-E maitina neuroninis tinklas, tam tikro tipo algoritmas, imituojantis žmogaus smegenų veiklą. Analizuodama vaizdus ir jų antraštes „mokosi“, kas yra objektai ir kaip jie yra susiję vienas su kitu.

Rezultatai tokie stulbinantys, kad nuo riboto išleidimo balandžio mėn. DALL-E 2 įkvėpė ir baimę žmonėms, kurie matė, ką jis gali padaryti. Pavyzdžiui, „The Verge“ apžvalgininkai teigė, kad DALL-E „gali sukelti kūrybinę revoliuciją“.

DALL-E kūrėjai nemėgsta jo antropomorfizuoti (sužmoginti) ir dėl geros priežasties – dirbtinio intelekto traktavimas kaip savarankiškas darinys gąsdina žmones.

 

Visai neseniai „Google“ inžinierius Blake'as Lemoine'as buvo nuteistas lygtinai už tai, kad tik tvirtino, kad jo pokalbiai su LaMDA pokalbių robotu įrodė, kad jis turi sielą ir prieš eksperimentuodamas turėjo duoti inžinieriams leidimą.

Dauguma nepriklausomų ekspertų, kaip ir pati „Google“, netruko atmesti šią idėją, nurodydami, kad jei dirbtinis intelektas atrodo kaip žmogus, tai tik dėl didžiulio duomenų kiekio, kurį žmonės jam suteikia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()