Estija pademonstravo dar neregėtą tanką: dirbtinio intelekto valdomas monstras sprogdina automobilius ir kitą techniką (Video)  (1)

Nerimą kelianti filmuota medžiaga rodo, kaip dirbtinio intelekto valdomas tankas sprogdina automobilius ir kitą techniką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-17 Estija pademonstravo dar neregėtą tanką: dirbtinio intelekto valdomas monstras sprogdina automobilius ir kitą techniką (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijos robotikos ir autonominių sistemų kūrėjo „Milrem Robotics“ naujame vaizdo įraše matyti, kaip dirbtinio intelekto valdomas tankas sprogdina automobilius ir kitus taikinius.

Remiantis „Milrem Robotics“ pareiškimu, „Type-X“ pavadintas tankas sukurtas taip, kad kariams būtų suteikta galimybė „su minimalia rizika sulaužyti priešo gynybines pozicijas, suteikiant jiems vienodą ar didesnę ugnies jėgą bei taktinį panaudojimą, lyginant su vienetu, aprūpintu pėstininkų kovos mašinomis“.

Pasak bendrovės, jos navigacijos ir kliūčių aptikimo sistemos yra aprūpintos dirbtiniu intelektu, todėl jai suteikiamas gana bauginantis pranašumas prieš bet kokius žmogiškuosius priešus.

Tankas gali būti aprūpintas didžiulėmis patrankomis, prieštankinėmis raketomis ir net dronais nuotoliniam žvalgymui.

Per paskutinį bandymą, kaip matyti vaizdo įraše, „Milrem Robotics“ kartu su Norvegijos „Kongsberg Defense and Aerospace“ komanda aprūpino tanką 30 mm patranka.

 

„Norėsite pasiųsti juos užimti pavojingiausias pozicijas, nes jame nėra vyrų“, – anksčiau šią savaitę Nacionalinei gynybai sakė „Milrem Robotics“ rinkos ir eksporto kontrolės direktorius Gertas Hankewitzas.

„Jei jis bus susprogdintas, visi už jo važiuojančiose transporto priemonėse bus saugūs“.

Nepaisant gana akivaizdžių etinių pasekmių, susijusių su dirbtiniu intelektu varoma sistema, kuri nešvarius darbus atlieka nuotoliniu būdu, bendrovė surinko daug lėšų iš Europos Komisijos, kad sukurtų skalbimo mašinos dydžio nepilotuojamą antžeminę transporto priemonę, pavadintą THeMIS (angl. Tracked Hybrid Modular Infantry System).

 

Taip atrodo karo ateitis – ir ji atrodo kaip niekad pragariška.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai (1)