V.Radžvilas: Lietuva tyliai gęsta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Augink pats! 2011-02-24 10:53
Nu vat pagaliau teisingai pasakė.. Jau senai tas matosi, tik kai kurie čia (tą gerai pamenu), ant manęs puolė, siūlė eiti na, važiuot toli NA ir t.t. Maždaug taip, čia tu durnelis, tau nepatinka - ČIUOŽK NA, mum čia gerai gyvent, viskas čia normalu. Ne! Ne normalu, o tragiška. Viskas čia atvirkščiai, kur ankščiau galiojo tokios vertybės kaip: pagarba, sąžinė, autoritetas, galu gale, REPUTACIJA, dabar visa tai mirė ir liko tik: prisivok ir tyliai sau džiaukis... Viskas, vagys užgrobė valstybę, ją išvagė, dabar kiekvienas esam skoloj po kelis tūkstančius litų valstybej.. TAI IRGI NORMALU? Ar man jau eiti NA? Už tiesą??? Vat ir problema, kad lietuvoj ji visada slepiama, meluojama, tas melas ir pražudė lietuvius, tikruosius lietuvius, kurie kėlė šalį į viršų, o netempė į dugną... Gal galu gale, pasiduokim ir paprašykim lenkų, kad prisijungtų mus? Jie nors ir lenkai(pšekai, kiauliasnukiai ir kitokie, pasak litovcų), bet turi galvas, moka savo vidaus produktą ir palikti viduje, kad visa tauta turėtų ką pigiai pavalgyti, kuo apsirengti ir galu gale, už ką išgerti. Niekuo mes nesiskiriame nuo jų, tik pas juos valdžia dar šiek tiek mąsto, kiek sau prisivogė, tiek, bet turi saiką, nevagia nuo kadencijos iki kadencijos, tuomet ateina nauji ir toliau tęsia savo vagimo epopėjas... Taigi išeitis viena, arba padaryt žmones sąžiningais arba lietuvių tautą perduot lenkams, kurie greit sutvarkytų šalį. Ir būtų pradėta nuo LDK laikų, kur lenkai su lietuviais klestėjo, tik tikriausiai dėl tos pačios lietuvių egoizmo priežasties - žlugo, nes atėjo vagys į šeimą ir viską išvagė, kaip yra dabar. "16-mečių" lygio kritiką, gali pasilikti sau. Tikiuosi moderatorius supras ir iškart trins tokius kvailus postus. O vat diskusija - "KĄ DARYTI, KAD IŠGELBĖTI LIETUVĄ" būtų labai naudinga.
vitalijuss 2011-02-24 11:08
Tikiuosi man tik pasirodė ir tamstos pirmas komentaras nėra rinkiminė agitacija balsuoti už lenkų partiją?-)) na o jei į tema tai nelabai ką galima pridurti - dar mokyklos laikais, kai tik atsirado profilinis mokymas, jau tada man nepatiko tokios reformos, ir kuo toliau tuo labiau jos glumino, kam išradinėti dviratį? Buvo gera mokslo sistemą, o čia atėjo kažkokie fredžiai žirkliarankiai ir iškarpė lytinis organas žino ką...svolota, nieko daugiau.
Augink pats! 2011-02-24 11:24
Tiesiog su sarkazmu palyginau, kad lenkai daug geriau gyvena už lietuvius, nors jie tokie patys kaip ir mes. Agitacijom neužsiemu, nes pats NEBALSUOSIU.
Simplicity 2011-02-24 11:33
Gal visgi nueik ir už ką nors prabalsuok. Jei nebalsuosi, tai išrinks kokį komunistą ar verslinYką ir nuo to tau tikrai geriau nebus.
masha 2011-02-24 12:01
Tiesą sakant, nemanau, kad studentai pabėga vien dėl mokamo mokslo. Manau, didžia dalimi jie pabėga dėl labai netinkamos studijų kokybės. Štai vos prieš dvi savaitės klausiausi paskaitos prestižiniame LT universitete.. siaubas kažkoks. Prasnaudžiau ir tiek. Nei naudos, nei įdomu, nei pagal specialybę.. ir dar egzaminą išlaikyti reiks... o dar kai prisimenu savo atstudijuotus metus ir programą, ir palyginu su analogiškomis specialybės studijomis pvz DB.. tai ką, gerai kad gavau stipendiją.. nors kai pagalvoju, tai nebūtų gaila ir sumokėti už tokią programą kaip Anglijoje.
masha 2011-02-24 12:04
p.s. paskaičiavome, kad vienos paskaitos kaina auditorijai 18000lt.. tai ką? Net jei kokius 10000 atmestume univero išlaikymui, lieka 8000 gerai paskaitai paruošti.. tegu nesvaigsta, kad pinigų trūksta.
Augink pats! 2011-02-24 12:13
Atmesk "otkatų", nes visi dabar pinigus vokuose pasidalina... Visur dabar pinigus daro, o ne moko.. Tame ir prikolas, kad realiai tie visi pinigai nuplaukia per kišenes, nors darbo atlikta gal tik 10procentų už juos... Teisingai pasakė, nori studijuot ir IŠMOKT ko nors - šauk į užsienį. Nes lietuvoj moko tol, kol moki jiems. :]
vitalijuss 2011-02-24 12:42
Balsuoti reikia, bent turėsi teisę keikti išrinktą valdžią ir ją išrinkusius vadinti idiotais. Tegul pradeda nuo vadovėlių, tai yra pagrindų pagrindas!! protingas studentas ir be dėstytojo perskaitys, bet kai turi eit į paskaitas ti kdėl to, kad visa medžiaga yra dėstytojo konspektuose - tai jau nesąmonės.
špokas 2011-02-24 13:23
Ir kuom tau lenkai geriau gyvena ?
WelniuRumai 2011-02-24 13:30
Puiki tema, tik ją dabar reikia puoselėti ir nepamirsti, ir ieškoti sliekų giliau. Universitetai jau mokina dauk ko išmokusį žmogų, jis jau turį taip pat žinių ir apie tas pacias vagystes apie kurias mes dabar snekam, manau problema yra giliau, ir siekia net darzelius, juk db irgi mokama ir nepigiai, is esmes musu tokia sistema uz viska moketi. Is cia ir atsiranda emigracija, zmoniu nelygybe. Norint tureti kardinaliu pakitimu, reikia is esmes pertvarkyti VISĄ ŠVIETIMĄ, kad zmogus kuris zino kad yra kazkas ne taip, liktu Lietuvoje ir sprestu sunkumus del kitų gerovės.
Mikis 2011-02-24 13:38
Augink pats! 2011-02-24 13:40
O kam dabar reikia gelbėti kažką, aukotis, gyvent skurde??? Ir aš puikiai pateisinu tuos žmones, aš lygiai taip pat pasielgsiu, kai tik bus tam proga ir paliksiu skęstanti laivą, kadangi nėra prasmės jo gelbėti, nes jis vistiek jau skęsta, ar ankščiau ar vėliau - nieko nebeliks. Pamąstyk logiškai, nebe sovietų laikai, kad ten herojai aukotųsi dėl kažko. Dabar visi nori gyventi kaip padorūs žmonės, turėt šeimą, pinigų, mašiną, namą ir t.t. Jiem visiškai nusispjaut, kad ten žlunga ar kas. KODĖL TURI VISUOMENĖ GELBĖTI SAVE PAČIUS, KAI ŠALIES GALVOS JĄ SKURDINA??? KUR TEISYBĖ? ATSAKYK PRAŠAU.
Simplicity 2011-02-24 13:49
Siūlau maut į Lietuvą iškart tik baigus studijas kol niekur užsieny neįsidarbinai:)) Taip bus daug geriau, nes įsidarbinęs Lietuvoj neturėsi su kuo palygint pajamų/išlaidų ir to ką gali už lietuvišką atlyginimą nupirkt. Negrauš kirminas- "ten žolė žalesnė buvo". Mes, turintys darbinės patirties Lietuvoj ir užsieny, jau esam sugadinti pinigų ir mums atrodo, kad Lietuvoj jau neįmanoma išgyvent iš lietuviško atlyginimo. Na, galima tik tuo atveju kai turi stogą virš galvos, neturi kelių šimtų tūkstančių paskolos 40 metų į priekį. (Tai neaktualu tiems, kurių darbą, kelionę ir būstą apmoka darbdavys)
RapolasŽ 2011-02-24 13:56
Labai stipri ir begalo teisinga bei stipri kalba,teko paciam girdet.
keine_lust 2011-02-24 13:58
diskusija tai nei i tvora nei i meta. nzn o gal reiktu Lietuvai valdovo kaip Brazauskas, kuris graziai pakalba, parodo koks jis artimas su rinkejais, ir poto praplauna kelis simtus milijonu taip, kad niekas neatseks. tada tikrai valstybe klestes. nebalsuoji, reiskias problemu neturi. del otkatu tai jie pasilik e dar nuo rusu. On topic tai autorius eilinis kuris bando itikti savimi nepatenkintiems zmonems. Del emigracijos tai nuo kitu metu ema kils iki 8000 svaru per metus, tai tikrai nebus tokios studentu bangos kaip dabar.Rasliava apie reforma yra spejimas, tikrosios pasekmes ar geros ar blogos bus matyti tik po keliu metu. Galu gale Lietuvoje bus gerai gyventi tiek, kiek patys zmones nores. Jokia valdzia nebus gera jei cypsit kad ji viska daro blogai.
skacukas 2011-02-24 14:07
Ne išeitis nebalsuoti. Geriau tokiu atveju nuėjus sugadinti savo balsą, ir kuo daugiau nebežinančių už ką balsuoti taip padarys, tuo aiškiai išryškės tendencija, kad nėra kuo pasitikėti, kad niekas iš dabartinių "politikų" nėra vertas atstovauti tautą, savo miestą ir tt. Labai liūdna, kad nebeesame vieningi, kokie buvome prieš 20 metų. Tada norėjome būti nepriklausomi, priešas buvo svetimšalis, o vienas kitam buvome broliai. Išsikovojus laisvę, tie mūsų "broliai" ėmė su mumis elgtis dar blogiau negu svetimšaliai priešai, truputį po truputį patys tapome sau priešais. Koja kojon su gerėjančia ekonomika, besivystančiomis technologijomis, mes įsileidome į savo gyvenimus viešpatauti internetą, televiziją, prekybos centrų akcijas ir tai mus atbukino, privertė siekti vien savo gerovės, malonumų, patogumo, pasitenkinimo. Tuo pačiu mūsų dėmesį 180 laipsnių nukreipė nuo tų, kuriuos vis renkame vadovauti Lietuvai, ir kurie yra vienas prie vieno atpindys mūsų pačių - trokštantys naudos vien sau. O ką girdime iš paprastų žmonių lūpų politikos tema? Vien tik verkšlenimus ir nedrąsius pasipiktinimus, bet tokius, kad niekas neišgirstų. KODĖL? Politikai yra ne kažkokia aukštesnė kasta lyginant su mumis, jie kaip tik yra mūsų tarnai, savo išsilavinimu ir žiniomis kompetetingi atstovauti visą tautą, ir tik todėl, kad mes jiems leidžiame, tik todėl, kad juos išrinkome. Tai kodėl, pasak visiems gerai žinomos dainos žodžių "verkiam ir dejuojame, ko slapstomės pakampėmis"? Mes patys esame atsakingi už tuos, už kuriuos balsuojame. Mes galime sugadinti savo balsavimo biuletenius, jei nebematome kuo pasitikėti, mes netgi turime teisę paleisti valžią, bent jau seimą tai tikrai. Jei tik būsime vieningi, kokie buvome, jei tik tapsime sąmoningesni, pasidomėsime tais, kurių pavardės įrašytos balsavimo biuleteniuose. Jei tik pagaliau suvoksime, kad kiekvieno mūsų asmeniškai abejingumas yra indėlis į šiandieninę situaciją valstybėje.
Analog 2011-02-24 14:29
Juokdarys esi, ūkininke, apgailėtini, bevaliai ir bestuburiai man atrodo tie, kurie, jei kas blogai ima spygaut "prisijunkim prie lenkų", "prie ruso buvo geriau" ir pnš. O po to pareiškia, kad nė nebalsuos. Tai mauk iš čia į savo sumautą lenkiją ir gyvenk ten, ar kas draudžia?
taskaz 2011-02-24 15:28
Nebukit pesimistai, viskas nera taip blogai. Reikia žiūrėti optimistiškai, gali būti ir blogiau Seniai darbdaviai, ne valstybinio sektoriaus, nežiūri į tą diplomą, o ieško sugebančių dirbti. Universitetai yra puiki vieta įgauti daug žinių, ir nereikia myžt kad per pramiegotas paskaitas nieko neišmokai.
Arthuras 2011-02-24 15:55
Galvojat, kad studentai išvyksta vien dėl to, kad studijų kokybė ne pati aukščiausia? Toli gražu ne. Jei Lietuvoje būtų galimybė oriai pragyventi, rasti darbą, įgauti praktikos aukštame kokios nors specialybės lygyje, niekas šitaip iš čia neplauktų. Kai nėra perspektyvų čia pabaigus universitetą išsiversti, pragyventi, tai išvykstama tiesiai studijuoti į užsienį ir taip palengvinti savo darbo paieškas užsienyje.
Jomajo 2011-02-24 18:12
radau tokį gana įdomų komentarą po vienu straipsniu. Nieko neteigiu - tiesiog pamąstymui. -Prie sovietų mokslas buvo NEMOKAMAS ir prieinamas visiems gabiems, o dabar tik tiems, kurie turi babkių... -Prie sovietų studentas iš stipendijos galėjo pragyventi ir mokslus baigti (pats juo buvau), dabar tai neįmanoma... -Prie sovietų mokiniai po pamokų laiką leisdavo sporto aikštelėse, nemokamuose būreliuose, dabar pilnos daugiabučių laiptinės rūkančių, apsinarkašinusių snarglių... -Prie sovietų darbo turėjo visi ir nesimatė apsinarkašinusių valkatų, dabar jų pilni pakampiai... -Prie sovietų Lietuvos kaimas klestėjo, laukai buvo sėjami ir pjaunami, bei keliai asfaltuoti, dabar daug kur vien piktžolės auga, o kaimiečiai prasigėrę... - Prie sovietų kaimiečiai dirbdavo 8 val., dabar aria nuo aušros iki sutemų... -Prie sovietų buvo propaguojama normali šeima, dabar visokie py-ai, bei surogatiniai individai... - Prie sovietų kainos nesikeisdavo dešimtmečiais, o jeigu keisdavosi, tai vos kelis proc. ir apie tai pranešdavo prieš pusmetį. Dabar kainos KYLA po keliasdešimt proc. ir vos ne kasdien... - Prie sovietų už elektrą, dujas, vandenį, šildymą, telefoną, transporto bilietus mokėdavom simboliškai – kapeikas, dabar nulupa devynis kailius... - Prie sovietų 1961-1985 nusižudydavo vidut. 450, 1990-2005 – vidut. 1500-1700, 2006-2009 – vid. 1100 žmonių kasmet... - Prie sovietų apie prekybą žmonėmis niekas net nesapnavo, po 1990 TŪKSTANČIAI moterų buvo PARDUOTOS DIRBTI PROSTITUTĖMIS.... - Prie sovietų niekas nežinojo, kas tai bedarbystė. Dabar darbo neturi apie 15% žmonių, o apie 700.000 bvo priversti jo ieškoti svetimose šalyse... - Prie sovietų iš pensijos buvo galima normaliai pragyventi, dabar 400.000 pensininkų skursta.... - Prie sovietų niekas nesikapstė šiukšliadėžėse, dabar jose kapstosi, ieškodami valgomų atliekų, net jauni žmonės... - Prie sovietų butus dalindavo NEMOKAMAI, bet būdavo eilės, dabar butų kainos – FANTASTIŠKOS, bet nėra eilių... - Prie sovietų gydymas buvo VISIŠKAI NEMOKAMAS, dabar – negali susimokėti, kad ir neoficialiai, - kelias į kapines... - Prie sovietų nebuvo tokios daugybės absurdiškiausių drausimų ir vienas už kitą kvailesnių įtatymų, kie yra dabar... - Prie sovietų valstybės tarnautojų (biurokratų) buvo apie 8000 (1988) , dabar – apie 72.000 (su savivaldybėm)... Tai galima tęsti be galo, bet manau, kieno smegenys nėra visiškai išplautos landzberginės ideologijos, turėtų Sovietai Lietuvoje nuo 1945 iki 1991 metu stai ka padare: 1. Pastate miestus. 2. Nutiese kelius, magistrales 3. Nutiese gelezinkelius 4. Nutiese dujotekius, naftotekius, 5. Nutiese elektros tinklus, kiekvienas vienkemis turejo elektra 6. Patate lygonines, kiekviename mieste lygonines, poliklinikos 7. Pastate mokyklas, kiekviename kaime, mieste kiekviename mikrorajone... 8. Pastate Sporto centrus, baseinus, bibliotekas.... 9. Sukure zemes uki, kolukius, miskai buvo pleciami, auginami (dabar kertami masiskai) 10. Pastate universitetus, technikumus, bendrabucius studentams....(VGTU, VU, VPU....KTU) 11. Pastate oro uostus 12. Pastate gamyklas, mazeikiu nafta, Ignalinos atomine, Kuro aparatura, Lifosa, Venta, Elfa........Snaige, tauras, Vairas.... 13. Lietuviu nuo 1945 metu iki 1990 metu padaugejo 1 milijonu 300 tukstanciu (nuo 1990 metu iki 2009 metu sumazejo 400 tukstanciu) 14. Pastate 14 Institutu pvz Chemijos, Fizikos, Lietuviu kalbos institutas.......... tu dabar i mokyklele vaiksta TSRS gatvemis, TSRS tiltais, elektra gaunai is TSRS tinklu, elektriniu, transformatoriniu, sildyma gauni is tu laiku silumos tinklu, masina vaziuoji TSRS kelaiai, o lygonine, poliklinika vaiksta TSRS pastatyta, tavo mokykla TSRS pastatyta, Oro uostai, kalipedos uostas...apsidairyk aplink, viskas TSRS..... O kas dabar pe r20 metu pastatyta? koki MODERNU PRODUKTA sukure?