Geriausia vieta gyventi. Gal vis dėlto Lietuva?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

KarolisC 2011-06-19 16:56
Geras straipsnis, malonu buvo skaityti.
KeshukaZ 2011-06-19 17:05
Galėtumėt viršuj "pakabyt" šį straipsnį vietoj šio http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_ ... 41&l=1&p=1
andriulis 2011-06-19 17:12
"Sunku tikėtis geresnio balo krašte, kurio gyventojai, nepaisydami gana neblogų objektyvių gyvenimo kokybės rodiklių, yra tvirtai apsisprendę pirmauti neigiamo požiūrio į savo valstybę srityje" Gana neblogu Velniop ta statistika...
Cigaras 2011-06-19 17:31
Čia Lietuva - čia lietūs lyja. O šiaip, tai geras straipsnis.
Laiqualasse 2011-06-19 17:40
Puiku!
uodas 2011-06-19 17:43
o ar yra dar salis, kur isrinkus rinkimu apygardoje megstama petraiti i valdzia, vietoj jo ateis jonaitis, kurio niekas lietuvoje nemgsta?
Cigaras 2011-06-19 18:04
Apie ką tu čia?
Simplicity 2011-06-19 18:14
Turbūt apie dabartinę balsavimo sistemą, kai balsuojama už sąrašą, o ne už konkrečius asmenis. Jei atidžiai peržiūrėt į Seimą einančių partijų sąrašus, tai jų "topuose" sėdi ne už nuopelnus, o už pinigus. Lengvai ten rasi kelis šimtus tūkstančių ar net porą milijonų turintį nei politikos mokslų krimtusį ar visuomenei nusipelniusį veikėją. Na, kad ir istorija su Tautos Prisikėlimo Partija... Valinskas padarė šou, žmonės nubalsavo ir į Seimą sulindo krūva nieko bendro su politika ir įstatymų leidyba neturinčių veikėjų. Apie straipsnį Taip, galim pasidžiaugt jog Rusijoj ar Kinijoj yra blogiau, nei Lietuvoj. Tik ar tai nebus to folkloro, kad "lietuviui smagu, kai kaimyno tvartas dega" patvirtinimas? Na, o kas dėl lyginimosi su kitais, tai jau nuo vaikystės visiems skiepija, kad reikia lygiuotis ne į klasės nevykėlius ir neklaužadas, o gerai besimokančius ir besielgiančius. Jei imsi džiaugtis, kad Lietuvoj geriau nei Zimbabvėj, tai nereiks ilgai laukt kol Zimbabvė pasivys ir pralenks Lygintis su mažiau išsivysčiusiais yra tolygu save tokiems priskirti. Kai lyginies su kitomis geriau gyvenančiomis šalimis (nebūtinai pinigais) randi vietų kur reikia pasitempt. Turbūt tik dėl to lygiavimosi į Vakarus Lietuvoj pradeda rastis eismo kultūra, po truputį mažėja korupcija.
Arthuras 2011-06-19 18:26
Taip, tikrai, geriau yra užsimerkti ir būti optimistais. Juk mes geriau gyvename, nei Afrikos šalys, todėl turime būti laimingi.
šakės 2011-06-19 18:39
Suprantu tavo komentarą kaip ironiją (nepyk, jei klystu). Tačiau ar ištikro būtų blogiau, jei užsimerktume ir būtume optimistais?
blizzard 2011-06-19 18:45
Visų pirma nesistengiu paneigt straipsnio, tik pabandysiu objektyviai jį įvertint kad būtų galima suprast kas kam galvą plauna ir kaip. Ką tai įrodo? Paprastą faktą, kad studentai nestovi vietoje ir stengiasi būti geresni nei yra. Ką tai įrodo? kad judama į priekį, kaip ir technologijos kurios dabar tobulėja kaip niekada ankščiau. Aš asmeniškai nesuprantu kodėl bandoma parodyti tokios statistiko ir bandymo rezultatus kaip klaidingus ar neigiamus? Galvoti kad gali gyventi geriau yra blogai? kas čia per iškreipta logika? Kalbant apie antrą tyrimą, tai atsakė būtent taip kad nenori gyvent prasčiau nei dabar, bet geriau nei dabar, kur čia blogas dalykas ir išvis kas per durnius gali teigt kad tai nėra logiška? nenoriu nieko įžeist, bet rimtai, norėt gyvent geriau nei gyveni dabar yra nelogiška? Vienužodžiu, manau kad čia antras daugiau ar mažiau užsakytas straipsni, po to pirmojo kuriame kalbėjo mergina grįžusi iš briuselio, nes neva Lietuvoje jei geriau. Šitas straipsni objektyvesnis, nes pateikta statistikos duomenys. Nesakau kad jie suklastoti, bet reikėtų pasidomėt ar sudarydami statistiką žmonės žinojo kad dauguma lietuvių dirba po kelis darbus, gauna dalį atlyginimo vokeliuose ir t.t. Statistikos duomenys lengvai iškraipomi, nes yra paimti iš statistikos departamento ir įvairių institucijų. Mes puikiai suprantam kad tai nėra tiesa lyginant su eilinio žmogaus gyvenimu. Užsieniečiams, mūsų šalis tikrai patraukli, dėl pigaus alkoholio, gražių vietovių, pigios nakvynės ir t.t. bet kodėl užsieniečiai atostogauja laisviau nei mes patys? Straipsnyje kalbama kažkokiu iškreiptu požiūriu, bandoma įtikinti kad nėra taip blogai, kaip kad skelbiama laikraščiuose. Vienintelė problema, kad didžioji dauguma tų kurie neva įsitikinę kad aplink vien blogas gyvenimas, remiasi ne laikraščiais, o savo pačių patirtimi gatvėje, taip kaip čia dabar gaunasi? Aišku galima kaip straipsnyje teigiama galvot kad stikline ne pustuštė, bet puspilnė, ką tas duoda? apart kvailesnio aplinkos vertinimo, nes nebandoma ieškoti išeities iš prastesnės padėties, bet vietoje to bandoma įteigti kad padėtis yra pakankamai gera.. Jau mane 10-12kl. mokino apie objektyvų aplinkos vertinimą, teksto suvokimo užduočių esmė buvo objektyvus vertinimas. Tačiau straipsnis grįžta prie subjektyvios nuomonės, kuri mano galva visiškai kvaila, nuo kada žmogus save vertina pagal silpnesnį? tai visiškai neatspindi tobulėjimo ir geresnio gyvenimo siekimo politikos, tai greičiau yra pasidavimo ženklas ir bandymas įteikti sau pačiam kad nieko daugiau nesugebi ir neturėtum stengtis. Ar šiuo straipsniu Lietuviui bandoma įteigti tokia nuomonė?
Laiqualasse 2011-06-19 18:46
Pasidomėk, ką britai apie savo rinkimų sistemą kalba, suprasi, kad Lietuvoje toli gražu ne taip blogai
blizzard 2011-06-19 18:54
Apie rinkimų sistemas tai turbūt kiekvienoj valstybei kyla nepasitenkinimas. Mano galva taip bus visada.. bet kad tik pas mus rinkimai būtų nešvarūs ar kažkokie suklastoti tai dar nieko baisaus nebūtų.. esmė ta kad praktiškai visas tokioj padėtį..
jjhjhjhjhjhjhj 2011-06-19 18:59
Gyvenimo kokybe kazkodel priimta matuoti pagal tai, kiek galima apsiryti, ir kiek gali leisti savaitgaliais nusigerti.. Ir aisku pagal tai , koki gyvenama plota ir tacka galima islaikyti. ' Kuo daugiau suvartosi , tuo kokybiskesnis tavo gyvenimas bus
Simplicity 2011-06-19 19:06
Nu tu čia ir suvėlei... Panašu, kad koks slapyvardis, tai toks ir mąstymas.
Gedis 2011-06-19 19:41
Man asmeniškai ,kaip atskiram individui pragyvenimo lygis skaičiuojamas labai paprastai-kokia alga ir kokios kainos.Nei tas ,nei tas Lietuvoje manęs visiškai netenkina.Dar pridėsim korupcijos mąstą ir pamatysim,kad pas mus toli gražu gyvenimas nėra rožėm klotas
mytech 2011-06-19 19:44
blizzard, norėjau dėl ilgojo komentaro paklausti. Ką tu juo norėjai pasakyti? Nepasitenkinimas straipsniu, Lietuva, ar šiaip viskuo? Gal gali vienu sakiniu reziume. Nieko nesupratau. Iš anksto dėkoju.
uodas 2011-06-19 19:53
tu istikruju nesupratai? juk aiskiai zmogus parase - skaityk antra karta. ko cia nesuprast? atsirado nauja tendencija komentaruose paduota patiekala netik supjaustyti gabaliukais, bet dar ir sukramtyti, o finale vistiek bus "fe"
Karak 2011-06-19 19:58
lygintis su blogesniais. Mano nuomone, savo siekius ir norą lyginame su geresniais už mus, kad matytume, ką galime pasiekti, bet niekada nereikia pamiršti kokie galėjom būti nedėję išvis pastangų...
Simplicity 2011-06-19 20:07
Ir kokie mes galėjom būti jei nebūtumėm dėję jokių pastangų? Nepykit, bet kvaila lyginti Lietuvą su Afrikos ar Azijos šalimis. Gi mes Europoj, tad mums ir reikia lygintis su Europos šalimis. Nepatinka man ta mintis jog reikia pailygint ir su silpnesniais, nes taip besilyginant po kiek laiko reikės džiaugtis, kad gyvenam geriau nei Albanija Šiame straipsnyje įžvelgiu programavimą, kuriuo tartum sakoma "Nesiskųskit, yra ir blogiau gyvenančių". Tai šiek tiek panašu į tuos laikus, kai Rusijai smogė krizė ir valdžios vyrai iš tribūnų ragino susiveržti diržus ir kentėti.