P. Žiliukas. Tauta darosi tingoka ir nesirenka mokytis sunkių disciplinų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2011-06-30 15:15
Pašnekėjo ir tuo užsibaigė. Ir ką? Lietuvoje likti - savižudybė. Reikia studentams taikyti į užsienio universitetus, jau mokykloje aktyviai dalyvauti tarptautiniuose projektuose, domėtis užsienio aukštosiomis mokyklomis.
Zergas 2011-06-30 15:29
visi Lietuvoj nori vadovauti,o dirbti retas,todėl ir turim situaciją kai visi tiesiog veržiasi į visokias ekonomikas,teises ar politikas.jaunimas juk nekvaili,mato kad paprastas inžinierius baigęs aukštąją gauna nusususius 2k Lt ir daug daug viršvalandžių
Indigo89 2011-06-30 17:07
Ir tas, ir priedo zemas technologiniu mokslu studiju lygis lietuvoje. Baiges studijas cia gauni tik sausu ziniu ir niekaip negali dirbt pagal specialybe turedamas diploma, tuo tarpu uzsienio universitetuose daug daugiau praktikos duoda ir specialistai baigia tikri, o ne popieriniai. Kad galetu suteikti praktikos technologiju specialistams universitetai turi turet brangios irangos, kuriai, aisku, nera pinigu. Todel dauguma universitetu geriau renkasi suteikt socialiniu mokslu studijas, nes jos nereikalauja dideliu investiciju. Todel lietuvoj socialiniu mokslu studiju kokybe yra gana auksta. Taip kad kol nebus babkiu, tol nereik verkt, kad niekas i technologijas nestoja.
Cigaras 2011-06-30 17:15
Tu irgi pašnekėjai ir tuo viskas užsibaigė. Ir ką? Tik skirtumas tas, kad pašnekėjai, kaip koks graikų anarchistas kuris nori kad už jį jam viską ant lėkštutės atneštų.
Rukis 2011-06-30 18:01
Ir ką? Išvažiuosiu mokytis į užsienį, vat ką. O čia, pašnekėjo ir ką? Tarytum tie valdžioje imsis veiksmų kažką tokio perskaičius...
Satnamlivas 2011-06-30 18:03
Dalinai pritariu, kad moksleiviams reiktų galvoti apie studijas užsienyje, tačiau kas bus, jei visi išsilakstys? Juk už mus niekas kitas nesukurs ir nepakeis mūsų valstybės. Lengviausia yra pasakyti kas blogai ir paprasčiausiai pabėgt nuo problemos.
Rukis 2011-06-30 18:06
Dėje taip, lengviausia pabėgt nuo problemos. Tačiau turint omenyje, kad ne tu sugadinai Lietuvą, o joje jau tokioje gimei, kai tavo tautiškumas nebuvo lavinamas ir tu tiesiog turi laisvę gyventi geriau svetur... Tai ko čia likt?
ligonis 2011-06-30 18:09
na mano stojimo metais buvo taip idomu. istojau i IT inzinerija, o klasiokai i viesaji administravima. jie kadangi valstybes finansuojama vieta pateko - gauna iskarto stipendija. as kadangi i valstybes finansuojama vieta patekau - jokiu galimybiu pirma pusmeti gaut stipendija. tai, kad visa diena sugaisti ir gadini nuotaika mokindamasis kas neidomu(tau) ir nera laiko jokiam papildomam darbui - sedi be pajamu, ko pasekoje negali toliau tobulint savo gebejimu savo megiamoi srity. taigi ir gaunasi, kad universitetas su tokiu poziuriu(aklu tiesa sakant) uzglusina gabius ir isaugina robotukus cia apskritai reiketu, kad protingi zmones stipriai pakoreguotu visa sistema. labiau orientuota i studentus kaip i zmones, o ne i studentus kaip daigtus privalancius iskalt kazka atmintinai.
Otto 2011-06-30 18:12
O aš esu įsitikinęs, kad būtent taip ir yra. Nėra normaliai suinteresuoti mokytojai, todėl "atpylė" pamoką pagal šabloną ir išėjo namo
Giedrius- 2011-06-30 18:13
KTU?
Wolfy 2011-06-30 18:36
O kas daugiau lieka,jei nesiseka tikslieji mokslai?Tada renkiesi kitokias studyjas,kuriuose mazai yra matematikos ar isvis nera.
Arthuras 2011-06-30 18:49
Na taip, ir visiems 47 proc. nesiseka tikslieji mokslai? O gal tiesiog nenori sukt galvos ir įsivaizduoja, jog pabaigę vadybą vadovaus kokioje didelėje korporacijoje? O iš tikrųjų dirba vadybininkais(kasininkais) Senukuose. Faktas vienas, visi nori gyvent lengvai ir daug uždirbt. Kas prasuka su savo vadybiniais gebėjimais pirk-parduok bizniuką, tas dar prasigyvena, kas dar pažįstamų kokiose valstybinėse turi ar kitur, irgi prasigyvena. O kiti ir lieka kasininkais...
zamolskis 2011-06-30 18:56
cia ziliuko paverkslenimai, kad neateina krepseliai su babkem. o neateina todel, kad lietuva praktiskai nieko nebegamina. visa technologine pramone zlugus. nei zaliavu turi, nei irengimu. liaudis eina ten, kur yra darbo ir yra algos. dabar baigus inzinierium yra nebent sansas tvarkyt senus supuvusius automobilius. bet tuoj kubilius prides automobiliu mokesciu ir i KTU stojanciuju nebeliks ir 2-3%. gales uzsidaryt
immortallt 2011-06-30 18:56
Baik studijas, susikurpk patirti ir grizk cia - uzdirbsi didziulius pinigus. Pats galvoju varyti magistro i uzsieni, nes nemanau, kad man dar gali pasiulyti magistrui LT univierai. Bakalaura ekonomikos lyginant su top100 uniku ir ISM'u - dideliu skirtumu nemaciau. Gal tik ne tokia skaidri vertinimo sistema top100 unike.
O24U 2011-06-30 18:58
Su tokiu požiūriu ir turim dabartinę situaciją, visiem galvose, kad reik būtinai universitetą baigti, visi nori vadovauti, bet realybė ta, kad retas, kuris sugeba tai daryti. Tiek daug žinau ir iš savo laikų prieš kelis metus ir dabartinių dvyliktokų, kurie visiškai nemotyvuoti kažko siekti ir nesvajoja apie savo realizaciją kažkokiam tai sau patraukliam darbo sektoriuje. Statistika galima pasižiūrėti, kaip daugely specialybių sustoja 100 žmonių, o baigia tik 30. Kad baigia nedaug tai gerai, nes kasmet rimti specialistai nesikeičia taip dažnai, problema tie 70, kurie sau vietos neranda. Daugelis varo pasroviui, stoja ten kur tėvai liepia.
Arthuras 2011-06-30 19:02
Tai, kad yra to darbo, arba jo bent jau pats pasidaryt gali, kai turi konkrečių žinių. Vadybininkai daug uždirba? Teisininkai daug uždirba? Turiu omeny dabartinius atlyginimus. Ir nereikia imti vienetinių advokatų, ar kitų valdiškų specialybių, kuriose darbas gaunamas tik per pažįstamus.
blizzard 2011-06-30 19:15
Reikia dar suprast kad iš žmogaus bet ko nepadarysi. Čia užėmęs tokią poziciją ir akivaizdžiai sako kad lyg kiekvienas sugeba tapti bet kuo ir atitinkamai jį pakreipus iš menininko gali padaryt matematiką. Gal kiek per banaliai mastoma. Sutinku kad renkamasi socialinės studijos dėl lengvumo, nors ne visada, o ir tos socialinės studijos ne visada būna lengvos. Gal reikėtų rinką diktuoti pagal tai ką renkasi nauja karta, o ne naują kartą pagal rinką, žmogus nedirbs to ko jis nenori, nebent mokėsit jam atitinkamą sumą pinigų.
Wolfy 2011-06-30 19:24
Turejau omeni ne tik universitetus,bet ir kolegijas.Be to, tikrai ne visos specialybe yra skirtos vadovauti.Paprasciausiai jos skirtos rengti tos sryties auksto lygio specialista,kuris tikrai sugebetu orentuotis ir sklandziai dirbti savo srityje.
Sarunas 2011-06-30 21:44
Vadovo bėdos, susijusios su darbu, nesibaigia darbo valandoms pasibaigus. Jo darbas tęsiasi ir namie, ir laisvalaikiu, ir per atostogas, ir savaitgaliais...
Valdosius 2011-06-30 21:50
Emm vienas klausimas kokios yra tos "Technologijos"?