P. Žiliukas. Tauta darosi tingoka ir nesirenka mokytis sunkių disciplinų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2011-06-30 22:25
Na nereikėtų taip suabsoliutinti. Juk viskas priklauso nuo verslo tipo, pobūdžio. Vadovauti gerai, išmanyti tą darbą, kurį daro tavo darbuotojai - labai sunku. Bet kiek tokių vadovų yra? Dažniausiai jie net nenori pripažinti, jog darbuotojas savo darbą žino geriau, nors jis tą daro kiekvieną dieną. Vadovas tikrai visada turi savo pavaduotojų ar dar kokių panašių veikėjų, kurie tą juodą darbą daro už jį. Niekas nesidrasko per šimtus projektų vienas, kaip tu čia vardini. Nebeblūdyk. Dėl darbų neatlikimo laiku - tai gal laikotarpis nelogiškas, gal atlyginimas nemotyvuojantis, gal apskritai neįmanoma to darbo taip greit atlikti. O jei yra kitaip, galima atsisveikinti su darbuotoju. Tik nereikia giedot, kad visi nesilaiko deadline'ų, jei vertina savo darbą. Jei nevertina - vadinasi, gali bet kada rasti panašų. Ir grįžtant prie studentų, tai jie tą vadovavimą įsivaizduoja kaip lengvą darbą, neturint jokių žinių apie tai, ką daro tavo darbuotojas ir pan. Žodžiu baksnojimas pirštu į užduotis, kurių gal net atlikti neįmanoma. Bet ar tokiam vadovui kas nors įdomu? Ne. Juk vadybą, ekonomiką pabaigęs tu neturėsi jokios konkrečios veiklos patirties, žinių. Tai kaip tu vadovauti gali tam, kuris už tave žino daugiau?
kitty 2011-06-30 22:54
Studijuoju uzsienyje ir galiu pasakyti kad cia mokytis zymiai lengviau(nebent pats sieki ismokti stipriau), taciau kazkodel ziniu gauname daug daugiau ir zymiai naudingesniu. Lietuvoje perdaug prikisama to,kas tau toli nuo pagrindo (pvz studijuojant biotechnologijas gauni dar ir fizinio lavinimo pamokas), todel ir gaunas kad zmogus iseina prikimstas auksciausio lygio ziniu,taciau ne ka tegaledamas praktiskai padaryti O kad lietuviai neina i kolegijas ir "profkes" tai ir taip aisku kodel. kai artimiesiems gabus draugas pasake kad nori studijuoti profkej kulinarija jo mociute suskele "dieve dieve,o as maniau kad jis protingas vaikas,daug pasieks...". tas sugadintas poziuris vis dar labai agresyviai isbaido svajones buti profesionalais ne tokiose prestizinese specialybese kaip verslo vadyba (kuria beje dabar pasirinko bent jau mano draugu apie 90%)
Sarunas 2011-06-30 22:58
Pala... aš apie vadovavimą kalbėjau. Ir nebūtinai apie direktorių. Vadovauja ir vadybininkai (ne prekybininkai). Mano postas buvo gal net labiau į jų sritį nukreiptas. Na jei tu vadovas ir tau pasisekė surinkt tokią šaunią komandą, kad jos nereikia pakontroliuot, tai VALIO! Tačiau iš praktikos galiu pasakyt, kad žmogų geriausiai motyvuoja dirbt uoliau, kai su juo periodiškai atsisėdęs aptari ką jis padaręs per numatytą laikotarpį, ką dabar daro, kas numatyta padaryt...Kokios priežąstys neatliktų darbų. Darbuotojas tada jaučia, kad jam bus nesmagu, kai vadovas išgirs, kad darbas neatliktas (nesvarbu, kad visai ramiai reaguoju į tokį pasakymą) ir jis pasistengs kitą kartą padaryt darbą laiku. Galų gale praneš iš anksto, kad kažko nespėja ir taip bus galima galvot apie problemos sprendimo būdus.. Galbūt su tais 3 mėnesiais ir hiperbolizavau, tačiau versle darbai turi būt atlikti darbai numatytu laiku.. Ne diena vėliau ir kaip kuriais atbejais ne diena anksčiau (jei darbas atliekamas greičiau nei planuota, reiškia kitiems darbams mažiau laiko skirta buvo). Dar vienas dalykas, kodėl reikia darbuotojus kontroliuot, kad darbus padarytų laiku - tu žmogui esi skyręs 10 užduočių ir jei neprioritezuosi darbų listo, tai jis juos darys (dažniausiai) pradėdamas nuo lengviausio..
Arthuras 2011-07-01 00:07
Nemėgstu susireikšminusių "projektų vadovų". Dažniausiai tik skamba gražiai... Tai blogas vadovas, jei nesugebi išaiškinti, kad dirbama su deadline'ais ir jų nevalia peržengti. O gal darbo duodi per daug?
Giedrius- 2011-07-01 00:30
Tu tikriausiai tame dirbai ir geriau žinai?
Sarunas 2011-07-01 19:55
O kas jei įmonėj yra ir kitų projektų vadovų? Ir kas jei keliais darbuotojais reikia dalintis su keliais projektų vadovais? Atsiranda tarp vadovų konkurencija į darbuotoją. Jei nuolat nepalaikysi kontakto su darbuotoju - jo laiką galiausiai atims kiti.