57 proc. lietuvių mano esantys nusipelnę didesnio nei 3500 Lt atlyginimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kurmis 2012-03-27 14:07
vvv2, deja tokios kompartinės mokyklos nebaigiau. Nesuprantu, kur tai čia tamsta sugebėjo įžvelti socialistines apraiškas. Nesu joks raudonasi ir socializmo šalininkas, greičiau priešingai. Beje, mūsų socdemai "nustekeno" ekonomiką su savo karlo-marxo idealogijomis. [hr] slack, bet nėra garantijos kad visados uždirbs pakankamai ar nenueis minusan.
Anonymous 2012-03-27 14:11
Che, kas ten sakė, kad lietuviai neefektyviai dirba? Paklausinėkit užsieniečių darbdavių, kaip dirba lietuviai Kas ten sakė, kad niekas nevijo lauk iš šalies darbuotojų? Na, tikra tiesa, nevijo! Kam dar vaikyti? Pasiūlai juodnugariui tūkstantį gateryje, o jis, išdavikas, išvažiuoja užsienin... Kas ten sakė, kad verslininkas daugiau rizikuoja, todėl daugiau nusipelno? Tikra tiesa! Todėl prašyčiau nepaistyti, kad prekybcentriai per didelius antkainius užsideda. Nepatinka - pats atsidaryk prekybos tinklą. Jie, brač, milijardais rizikuoja, todėl ir uždirbti turi daugiau. Kas ten lygino kainas ten ir čia? O kam to reik? Alga nuo to nepriklauso. Kam mokėti 3500, jei ir už 1200 ateina dirbti. Pabandytų neateit... Su tokiom šildymo kainom Ir maisto Jei ne brangus pragyvenimas - vargu ar priverstum dirbt už dyka, o dabar, kai badas žvelgia į akis... Beje, tie kas čia kalba apie darbuotojo nešamą naudą - tai, sakykim, teorija. Jei mandagiai Kam jam mokėti daugiau, jei užtenka ir nedaug? Ir koks kieno reikalas, kiek jis naudos atneša? Išeis iš darbo? Ooo, unikumas, vienintelis visatoje? Kitų yra, kurie bus mandagesni
Zergas 2012-03-27 15:03
kol Lietuvoje nera stipriu profsajungu kurios KOLEKTYVIAI gintu darbuotoju interesus,tol apie bent kiek saziningesni pelno paskirstyma nera ir kalbos.kodel imones kurios metai is metu stampuoja rekordinius pelnus savo darbuotojams algu nekelia prisidengdamos zodeliu KRIZE?ogi todel kad lietuviai nera vieningi ir juos labai lengva sudorot po viena,kuo sekmingai naudojasi dauguma verslininku
keine_lust 2012-03-27 15:09
tai galima is karto iki 3.5 milijonu litu pakelti, nera prasmes cackintis. Rezultatas vistiek tas pats - infliacija.
Anonymous 2012-03-27 15:19
Taip, niekšai darbininkai ir kelia infliaciją. Tremti visus lauk
kurmis 2012-03-27 15:23
Zergas, Problema Lietuvoje yra ta, kad profsąjungas įsivaizduojama kaip atsvara išsireikalauti iš darbadavio didesnės algos. Bet iš esmės profsąjungos veiklos sritis yra visai kita. Vakaruose ji įsivaiduojama kaip dirbančių, turinčių profesiją asmenų susivienijimas jų darbinėms, profesinėms teisėms bei interesams ginti, siekti savo narių (dirbančiųjų) gerovės(darbo sąlygų). Lietuvoje mąstymas dėl profsąjungų yra . Algos kelimas tai yra darbdavio ir darbuotojo susitarimo reikalas.
vvv2 2012-03-27 15:24
1. Infliacija yra sveikos ekonomikos požymis, jos bijo tik nukriošę plėšikai, kadais prisiplėšę "senatvei".. 2. Infliacija tikrai būtų didelė, jei Lietuva būtų nepriklausoma, dabar ji mažytė EU dalelė (mažesnė nei garsioji Graikija)..
mch0lic 2012-03-27 15:26
Nežinau kaip čia jaustis, verkt ar juotkis, bet, kad 50+% verti 3500LT/mėn Manau, kad skirtumas tarp to kuo esi vertas ir ką gauni yra įvertinimas ar esi bevalis, tinginys ir bambėtojas ar žmogus kuris nebijo palikto savo konforto zonos ir padaryti tai kas turi būti padaryta. O svarbiausia, neatidedinėt problemų sprendimų. Paprastai tai pridaro jų tik dar daugiau...
kurmis 2012-03-27 15:29
vvv2, Tamstele, klysti. Sveikos ekonomikos požymis yra ne augimas. Sveikos ekonomikos požymis yra balansas(subalansuota ekonomika), kai deficitas ir perteklius ~=0%.
vvv2 2012-03-27 15:29
- tai parodo lietuvių kantrybę tokiems išsišokėliams kaip tamsta..
kurmis 2012-03-27 15:35
vvv2, negi nesuprantate, kad infliacija gali augti, bet ir tuo pačiu pajamos didėti ir turėti subalansuota eko. O pajamų ir išlaidų balansas lieka nepakitęs. Matyt užvalgėte tarybinės daktariškos dešros, kad brežnevai vaidenasi.
mch0lic 2012-03-27 15:38
Nereik kitų kaltint, jei atėjęs į darbo pokalbį ir išgirdęs klausimą kiek norėtum uždirbt atasakai 800lt/mėn ar paprašytas išvardint kuo esi geresnis už kitus kandidatus sakai - "O aš galiu dirbt už mažiau". Neesu išsišokėlis, tiesog tikiu, kad kiekvienas gali turėti tai ko trokšta na gal Pamelos glėby ir neišes apturėt, bet stengtis juk niekas nedraudžia
immortallt 2012-03-27 15:41
Kaip man bloga nuo tokiu zmoniu, darbdaviai i kisene viska kisa... Jei jie taip jau kisa, tai kur jie ?! Kazkaip nesimato nei milzinisku pelnu, nei cia daug kietu masinu ar pan. Dardbavys moka tau tiek, kiek esi vertas. Zinoma jis ta pacia diena, kai padirbsi daugiau, tau algos nepadidins, nes uztrunka laiko tai ivertinti. O jei manai, kad tavo darbdavys daug is taves uzdirba - iseik ir ikurk savo versla baiges inksti.
mch0lic 2012-03-27 15:43
Amen to that! 100% pritariu, nors gal iš tikro 1000%
immortallt 2012-03-27 15:45
Melas, geru pardaveju-vadybininku reikia moketi buti ir tai megti. Visi kiti yra niekam tike darbuotojai, kurie uzdirba skatikus. Pvz. draugas dirba Tele2 pardavimuose, i rankas gauna ~5000LT/men. Tuo tarpu jo visu kitu kolegu vidurkis siekia 1500-2000. Jam ikainiai tokie patys kaip kitiems. Dar geresnis pavzydys, gyvybes draudimas. Vieni i menesi uzsidirba kokius 20,000-40,000 kiti ir minimumo nesukrapsto - tokios pacios salygos. P.S. VISIEM KURMIAM, NEPATENKINTIEM IR PIKTIEM, PABANDYKIT ĮKURTI SAVO ĮMONĘ, O TADA PO METŲ PAPASAKOKITE, KOKIUS MAIŠUS PINIGŲ UŽDIRBATE. REIKIA FINANSAVIMO ? IŠGVILDENKITE IDĖJĄ IR JEI REIKĖS PAGALBOS SU PLANU IR PINIGAIS - RAŠYKIT, NEIMSIU NIEKO, NA NEBENT KELIS PROCENTUS AKCIJŲ. O ne visi rėkiat, kiek jie daug uždirba. Tai jei jie uždirba, kodėl jūs negalite ? Nesugebat ? Nu tai reiškia jie geriau dirba nei jūs atitinkamai ir gauna atlygį, o dar greičiau, jums tik atrodo, kad daug uždirba. Kaip ir mano tėvai, į savo įmonę investavę per milijoną, pastaruosius 4 metus pelnas tai nesiekia nė 100,000, o sau algas moka mažesnes nei čia svaičiojama. P.S.S. zinau valytoja, kuri uzdirba i menesi is sau patinkancio darbo kazkur 2000-4000 priklausomai nuo menesio ir kiek nori dirbti.
- 2012-03-27 16:00
Mano tėvai ėmė verstis ekologiškų kiaušinių ir vištienos, avienos tiekimu ( savas ūkis, etc ). Pelnas po 2-jų metų - 0 Lt. Pasiekta tik tiek, kad pastoviai yra kažkiek apyvartinių pinigų, ir vištos, avys save išlaiko ( = pajamos už vištas, kiaušinius, mėsą padengia pašarų, šieno gavybą, išlaidas už vandenį, etc ). Kur tas pelnas, apie kurį svaigsta visa Lietuva? O verslu vadinasi ...
Zergas 2012-03-27 16:13
matai,esme tame kad derantis del darbo salygu(kartu ir darbo uzmokescio) yra milziniskas skirtumas ar ateina vienas darbuotojas,ar derasi visi imones darbuotojai priklausantys profsajuzui vienu metu.viena darbuotoja savininkas gali nesunkiai pakeisti kitu kad ir koks geras ir nepakeiciamas jis butu,bet kai tokiu yra reiksminga dalis,savininkas rizikuoja verslu todel yra priverstas atsizvelgti i darbuotoju reikalavimus.
immortallt 2012-03-27 16:16
Visi masto, kad profsajungos gerai, bet realiai jos yra blogai - gali nepagristai stipriai pakelti produktu kainas, taip pat, darbuotojai, kurie nepriklauso profsajungom yra diskriminuojami. Dar toliau, kritiniais atvejais profsajungos padaro taip, kad be ju leidimo, tu net negali dirbti toje srityje. Tas ypac ryskiai dabar yra Graikijoje. Ypac sektinas pavyzdys. Darbuotojams ne algos reikia issireikalauti, o pradeti dirbti arba individualiai (kurti imone) ar bent jau savo darbo vietoj. P.S. kaip tik va drauge dar pasakojo pries savaite savo pokalbi su tevais, ju poziuris toks: tik nemegstamas ir sunkus darbas gali uzdirbti didelius pinigus. Atrodo, kad dauguma ir cia taip masto, bet faktas yra tas, kad tik tie, kurie myli savo darba uzdirba daug. Jinai, III kurso studente, uzsidirba savo pragyvenumui pilnai nuo II kurso. Kai nori, tai pajamos siekia ir 5 zenklus.
vvv2 2012-03-27 16:16
- jo, priviso Lietuvoje visokių prisikėlusių zombių (immortal.on.lt = nemirtingas ant lietuvos), nekenčia jie gyvųjų..
Anonymous 2012-03-27 16:16
Va, gerbiu. Rimtai! Tegu tik pasako idėją, o vėliau jau kaip nors Ir, kas puiku, beveik be rizikos - jei jau kreipsis, tai garantuotai todėl, kad pats neturi nei pažinčių, nei kitokio stogo... Tokiais naudotis pati gamta liepė