57 proc. lietuvių mano esantys nusipelnę didesnio nei 3500 Lt atlyginimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vvv2 2012-03-27 16:20
immortallt 2012-03-27 16:22
Turiu pazinciu, o stogo, tai tau cia mafijos reikia ar kaip ? Baigesi tie laikai, jei dar nezinojai. immortallt - I'm mortal lithuanian. Del apyvartiniu lesu, pinigu visada yra, jei tik turi ideja verta ju.
Zergas 2012-03-27 16:26
visi verslininkais negali buti,toks jau tas pasaulis.vieni gali but geri mokytojai ar destytojai,treti-dvasininkai ar meninkai,dar kiti tiesiog paprasti ir darbstus zmones.ir menkinti tu zmoniu kurie tiesiog nesutverti verslui yra savo menkavertiskumo parodymas.kalbant apie profsajungas tai isties sutinku kad reikia taisykliu ju galios atsvarai kad nebutu tokios savivales kaip tarkim prancuzijoj,bet kalbant apie lietuva,tai cia verkiant ju reikia kad bent kazkiek pazabotu laukini kapitalizma siautejanti musu salyje.
vvv2 2012-03-27 16:28
immortallt 2012-03-27 16:30
Zergas, kur sakiau, kad reikia butinai buti verslininku ? Jei myli darba, kaip minejau gali uzdirbti daug tiek is valymo, tiek is mokytojo darbo, pardavejo ar dar bet ko kito. Bet jei darbo pakest negali, dirbi, tik kad kazka uzdirbti ir kiekviena ryta kelies kaip eit i pragara, o darbe realiai suda mali, o ne nudirbi kazka, tai kaip gali kazka padaryti ir atitinkamai uzdirbti ? Kiek as gyvenime maciau atveju, kai turi identiskas ar net geresnes galimybes, bet zmones nepadaro nieko. O dar kiek is tevu gyvenimo esu girdejes... Tad mano nuomone tvirta, jei nori, bet kur uzdirbsi didelius pinigus, tik dazniausiai tiem zmonem, jau nebe pinigai svarbiausia, o patenkinti klientai bei mylimas darbas. Apie kokias tu cia idejos gynima kalbi ? Patentus ir pan ? Nu tai jei taikais i pasaulines rinkas, tai reikia ir kitaip mastyt. Nemanau, kad kazka tokio tu jau gali pasiulyti, arba tik pats taip manai.
Anonymous 2012-03-27 16:33
Skaityti moki? Nu geras Tai ir sakau, kad tie lochai, kurie siūlys idėją, neturi nieko, jokios pažintėlės, o tu turi Ir žinai, ką daryti su idėjom
immortallt 2012-03-27 16:36
Aaa, ne taip supratau Galvojau tu ten sarkastiskai rasai, per daug knaisioju
keine_lust 2012-03-27 16:42
pasakyk tai baltarusiams, kurie visi milijonieriai. taip pat ex jugoslavijos salims(beje ta "sveika ekonomika" ir pastumejo jugoslavija prie skilimo, ir srebrenicos zudyniu), taip pat argentinai, zimbabvei, vengrijai, vokietijai ir kitoms salims.
Ketleris 2012-03-27 16:45
aha, o as jau norejau sakyt savo ideja... ;/
immortallt 2012-03-27 16:47
Jei turi, rasyk. Omeny as tikrai linkes padet zmonems, kurie nori kazko daugiau nei turi ir nori daryti, o ne tik bambeti. Kiek teko matyt zmoniu, kurie iesko finansavimo kokiu 20,000 ir mano kad tai daug... Tuo tarpu pats ieskau finansavimo arba mazam projektui 200,000 arba didesniam ~1,000,000.
Zergas 2012-03-27 16:47
to imortalt na matai,jei pradedi dirbti ant saves,tai jau tam tikras verslas.didzioji dauguma zmoniu,neiiskiriant lietuviu,yra linke dirbti kazkam nes jie neturi tos gysleles kuri leidzia ivertinti rizikas,nesugeba prisiimti atsakomybes ir t.t.,zodziu nera verslininkai placiaja prasme. ir butent profsajungos padetu tokiem zmonem bent kazkiek apginti savo interesus siuolaikineje Lietuvoje nes tikrai nera normalu kai imone fiksuoja milijoninius pelnus,o darbuotojams kurie savo darbu kuria ta verte moka skatikus.
Arthuras 2012-03-27 16:55
80 proc. tų darbų - pardavimų vadybininkų. Tu neturi jokių garantijų - kiek uždirbsi, tiek turėsi. T.y. kiek žmonių įtikinsi pirkt, tiek ir gausi. Gerai, jei tavo siūloma paslauga iš tikrųjų turi geriausią kaina/kokybė santykį. O jei ne, tada tenka apgaudinėti klientus. Taigi, nesvarbu, kad daug tų vadybininkų ieško, bet ten litais nelyja.
immortallt 2012-03-27 16:56
Verslininkai tokie patys zmones ir jie sukalbami, jei darbuotojai normalus. Atitinkamai ir algas kelia, jei leidzia salygos ir darbuotojas jo vertas. Pas tevus dirba ~60 zmoniu. Gan daug ju dirba ta pati darba ir alga priklauso nuo atlikto darbo. Vieni vos 800 uzsidirba, kiti, kai duodi darbo kiek nori (ne visada jo buna tiek), uzdirba ir 4000 i rankas. Tai tu siulai fiksuoti algas, visiems mokes 2000 ir tiketis, kad pagamins ta pati kieki produkcijos ? O gal siulai kelti algas, kad tas uz 800 kur padaro gautu 2000 ? O tai pala, is kur pas imone pinigai atsiranda ? Su tokiom islaidom algom is karto uzsidarom, parduodam turta ir padedam gautas pajamas i banko indeli, kur turiu Ukio banke su 9,3% fiksuotom palukanom - saugu, o ir pelnas didesnis bei dirbti nereikia. Kad ir kaip dauguma mano, verslas nera toks pelningas kaip kitiems atrodo. O keliamas minimumas (stipriai) tik sukurs dar daugiau bedarbiu, o ne nauju darbo vietu. Be to stipriai pakeltos algos sukels infliacija, nes deja tiek neuzdirbs darbuotojai. Be to, kas siais laikais uzdirba 800 ?
Anonymous 2012-03-27 16:59
O kas čia nenormalaus? Sutiko dirbti - tegu dirba, kam jam SVETIMUS pinigus skaičiuoti? Ačiū dievui, Lietuvoje ne socializmą statom, ir net straipsnis yra už socializmo žalos neigimą Demokratija, lygios galimybės, nori algos - eik kalk taburetę, būk taburetės verslininkas O sutikai dirbt už 1000 - tai ir dirbk. Profsąjunga, kovoti už savo teises... Ar kovoti už svetimus pinigus? Nu, pliam, atsibuskit vieną dieną. Apsidairykit aplink, kapitalizmas lauke. Tai pensijos ir pašalpos - atgyvena, veltėdžių parazitų maitinimas. Arba tu, arba tave - juk dar mokykloj sakė, kad jau nuo jaunų dienų siekti reik? Visą gyvenimą miegojo, dabar duok jam teises su profsąjungom Nu romantikai dievaži
Zergas 2012-03-27 17:01
tas kitas tai tevus turbut i miska vesi kai pasens?ar jau isvezei?
Simplicity 2012-03-27 17:04
Straipsnio neskaičiau, o iškart į komentarus įlindau - čia linksmiau Žiūriu, rimtai jūs čia susikibot Nuosavas verslas yra gerai, dirbti mėgiamą darba - taip pat Tik iš ko paimt pinigus, kai žiemą šildymas suryja apie pusę vidutinio lietuviško atlyginimo? Kirpėja iki nukritimo gali mėgt savo darbą, bet dirbti pas kažką nelabai apsimoka (oficialus atlyginimas nesieks Lietuvos vidurkio), o įkurti ir tvarkyti savą įmonei nepakanka žinių. Teoriškai padėti turėtų valstybė, bet praktiškai pirmiau tave nubaus, o po to mokys. Kai aš susimąstau apie grįžimą į Lietuvą, tai iškart kyla paprastas klausimas- KĄ REIKS VEIKT? Galima savo žinias ir įgūdžius parduot kažkam už kokį tūkstantį į rankas, bet po to reiks sukti galvą kaip iš to tūkstančio išgyvent. Reikia kurt kažką savo ir dirbt pačiam arba samdyt kažką kas sutinka už tūkstantį į rankas dirbt. Nežinau kiek reikia uždirbt, kad legaliai mokėt daugiau. Turbūt reikia būt labai dideliam. Didžioji lietuvių dalis paprasčiausiai neturi atliekamų pinigų, kuriuos galėtų imti ir tiesiog išleisti pramogoms ir paslaugoms. Automobilius patys taiso ar važinėja netvarkingais ne dėl to, kad patinka, o dėl to jog nėra iš ko tvarkyt. Ir taip visur. Kaip šią klientų ir pinigų trūkumo problemą sprendžia lietuviškas verslas? Nurengia tą klientą kuris pas juos užsuka (Pvz., nešiojamo kompiuterio ekrano pakeitimas už 600-900 litų)
immortallt 2012-03-27 17:05
Siaip nei mano tevai, kurie i menesi mokesciu sumoka biudzetui arti 60,000-80,000, o tuo labiau as, pensijos, bent 80% to, ka gauna pensininkai dabar, mes negausime. Ir as mintyje turiu, kad is valstybes gausiu geriausiu atveju viesaji transporta. Tad taip, pensininkams reiktu mazinti ismokas, tuo labiau, kad jie gavo nemokamus butus, kas garantuotu pakankamai nebloga prieda prie dabartines pensijos, bet vis tiek problemu iesko.
immortallt 2012-03-27 17:09
Jei esi gera kirpeja, tu turi savo klientu rata, kuris seks paskui tave. Savo kirpejai uz nukirpima moku 50LT kaip ner ka ir jos nekeiciu, nes man patinka, kaip ji dirba. Pas ja uzsirasyti 2 dienas pries - be sansu. Eile. Jei dirbi bet kuri darba gerai - pinigu bus.
Simplicity 2012-03-27 17:12
Nepainiok, baudžia ne už socializmą, o komunizmą. Socializmas su profsąjungom puikiai veikia tokiose pasaulio šalyse kaip JAV, Kanada, Švedija, Norvegija, Airija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Vokietijoje, Japonijoje. Stiprių profsąjungų ir doro socializmo nėra tik atsilikusiam post sovietiniam pasauly. Visas tavo mąstymas trenkia kažkokiu nužmogėjimu. Kaip sakoma, lazda turi du galus. Žiūrėk, kad netektų iš to antro galo gerai per sprandą gauti. Neduokdie tau susidurt su tikru lietuvišku socializmu.
Simplicity 2012-03-27 17:16
Nu čia normali kaina už galiukų pakirpimą ir plaukų dažymą... Nemanau, kad būna mažiau imančių moterų kirpėjų.