Turtuoliai susižeria 35 proc. visų pinigų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-04-10 12:51
Nesąmonė. Nelygybę visu pirma lemia gamta. Jei vienas durnas, o kitas protingas tai pas ji ir bus pinigai, o durnas galo su galu nesudurs. Nes jis d....
Arthuras 2012-04-10 13:04
Būk tu kokiame Konge genijus - neprasigyvensi kaip tie, kurie jau gimsta turtingais(naftos magnatai ir jų palikuonys). Tiesiog yra taip, kad kai kurie pačiumpa tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje pozicijas ir jų neužleidžia. Atsiranda monopoliai ir panašiai. Būtent tokios valstybės kaip Kongas ir kitos sudaro tokią statistiką.
vvv2 2012-04-10 13:32
Arthuras 2012-04-10 13:42
Priklauso nuo to, kaip jie tą turtą susikrovė. Jei nelegaliai, arba tiesiog pasisekė - gal ir kvailesni. Jei jį uždirbo normaliu verslu - tada tavo išvados netinka.
xxcc 2012-04-10 13:50
Įdomu būtų pamodeliuoti situaciją, kai kiekvienas afrikietis, kinas ir indas statytųsi po nuosavą namą, turėtų keletą automobilių ir suvalgytų/išmestų maisto kaip statistinis amerikietis.
vvv2 2012-04-10 14:15
Uogienius 2012-04-10 14:42
Tu kažkoks visiškai be ryšio komentatorius. Turtą išlaikyti irgi reikia proto. Taigi, turtingi kvailiai jį dažniausiai iššvaisto ir atiduoda protingesniems. Koks tikslas būtų kažko siekti, stengtis ir plėšytis jei visi pasiektų vienodai? O tie milijonieriai irgi nelaiko visko po lova. Tie pinigai dažniausiai sukasi rinkoje.
Shinigami 2012-04-10 15:13
Kai kurie daunai taip pat turi vunderkindu intelekta, bet jie vistiek daunai. Kvailys gali turėti ir biofiziko daktaro laipsnį, bet jei jis tiesiog sėdės ir lauks kol kas jam darba ant lėkštutės atneš. Tai bus vistiek durnas. Nori pinigų eik ir susikurk sau darbą kuriame uždirbsi tiek kiek sugebėsi, o ne kiek darbdavys duos. Sovietas jau vienąkart yra bandė netoleruoti tų bukų plėšrūnų ir visus juos išsiuntė į sibirą pailsėti ir žiūrėk kas gavosi. Dabar kuriami anekdotai apie sovietini biznį
vvv2 2012-04-10 15:24
azotas 2012-04-10 16:47
Prajuokinai turcius vadini durniais o tie kurie toliaruoja juos ir skundzias, kad pastoviai tie turciai vagia yra ne durni ? Pateik nuoroda i tavo statistika butu idomu pasiskaityt..
deivec 2012-04-10 18:34
na...realybe... turtuoliai kaupia...mirtingieji dirba...ir uzdirba turtingiems...yra treti kurie yra turtuoliai paselpiami kad nuramintu tuos varguolius...nes turtuoliai nenori ranku terliotis... na nieko revoliuciju dar bus...
enternald 2012-04-10 19:01
Ir vėl turtingų atsiras, nes kvaili revoliucionieriai nualins įmones neatitaisomai, o ne kvaili tiesiog taps turtingi (arba įtakingi) ir išnaudos kvailus. Ne pirmas kartas: Sukiok nesukiojęs pinigų vektorius - pinigai kyla aukštyn, mėšlas krenta žemyn.
okta 2012-04-10 19:37
Kai susitinka žmogus turintis pinigų, bet neturintis patirties kitą žmogų, turintį patirties, bet neturinčio pinigų, pirmasis praranda pinigus, bet įgauna patirties. Panašu, kad žmonių su patirtimi daugėja.
Violet 2012-04-10 20:41
Shinigami matos esi dvasios ubagas, pasiseke kad negimei koks invalidas ir proto uzteko laiku mokytis, o dabar pikdziugiskai puikuojiesi kad dziunglese sekasi gerai isgyventi aplenkiant neprisitaikelius ir paliekant juos sude kapstytis.O dabar isivaizduok esi toj sudo kruvoj ,nes gyvenimas nebuvo dosnus galimybemis nors geru noru netruko.Ka pasakysi dabar apie tokius kaip tu?ar buvo per sudetinga tai suprasti? dvasios ubage!
Otto 2012-04-10 20:53
Violet, labai negerai, kad pyksti, jei geriau pažintum turtuolius, tai daugumą jų derėtu užjausti. Pinigai- tokia pat priklausomybė, kaip lošimai, ar narkotikai. Jei žmogus nori turėti visus pinigus, jis ligonis. Pažįstu ir protingų žmonių, kurie žino kiek ir kam jiems pinigų reikia, ir nesivelia į turtingumo varžybas. Beje, tos turtingumo varžybos ir sukelia krizes bei skatina eilinių žmonių emigraciją į ten, kur pinigai laisvai sukasi rinkoje, o ne svetimų šalių bankų sąskaitose.
Shinigami 2012-04-10 21:52
O kodėl aš turėčiau norėti lyginti save su proto, sugebėjimų ir valios ubagais? Nei neįgalus nes ne vaikšto ar panašiai tai nematau kodėl jis negalėtu užsidirbti kaip ir visi kiti. Juk verslui reikia galvos ir noro ji vystyti. Žinoma jei invalidas ant proto tai toks niekam realiai ir nereikalingas. Bei netikių, kad kažkas yra už kita protingesnis. Paprasčiausiai tas kitas neturi jokio noro savo galimybių išnaudoti. Jam įdomiau visai kiti dalykai, tad į butinus dalikus nesugeba susikaupti. Nors realiai galėtu taip pat gerai juos išmokti. Ir tai žinau iš savo patirties. Mokykloje baisiai nemėgau anglų ir galvojau kad nesu jai gabus. Bet pabaigus mokyklą ir suradus mane dominančia tema kur informacija tik anglu kalba, anglu išmokau pats, be jokių pamokų. Ir dabar dažniau renkuosi angliška literatūra nei lietuviška. Taigi, ar aš negabus anglu kalbai ar tiesiog nebuvo motyvacijos? Ir viska suverčiau nesugebėjimams.
Anonymous 2012-04-10 21:57
Tas, kas kuria produktą - asilas, samdomas darbuotojas. O tas, kas jį samdo - protingas, tas ir turi uždirbti. Jei tas asilas norėtų uždirbti - irgi galėtų samdyti, kam jis ten bovijasi kvailais kūrimais?
Laurynas19 2012-04-10 22:06
Tokiame pinigų pasiskirstyme, ne viskas yra juoda arba balta. Jei eina kalba apie paprastą fabriko darbuotoją bei to paties fabriko projektų vadovą. Tai nėra jokios kalbos apie ligybę, mano manymu vadovas turėtų gauti maždaug trigubai daugiau pinigų nei paprastas darbuotjas. Nes esmė yra tame, jog tas vadovas mokėsi , daug galvojo, daug skaitė ir toliau tą daro + dirba betkuriuo paros metu. Kaip paprasto darbuotojo darbo diena yra konkreti ir dėl nieko jis daugiau nesuka galvos, gryžęs ilsisi bei pramogauja. Čia viskas gerai. Bet yra ir kita medalio pusė, tai įvairūs turto paveldėtojai ar turtą paėmę valdžia/jėga, sukčiai, bei legalūs sukčiai kurie žaidžia akcijų biržose ir tt ir pan. Būtent tie kurie pinigus gamina pinigais, siurbia juos nieko konkrečiai nepasiūlant/nesukuriant. - tokie ir yra didžiausia problema.
Laurynas19 2012-04-10 22:11
+1. Aš ir manau, kad nėra ten kažkoks vienas protingas ir kitas ne. Viskas priklauso nuo tavo motyvacijos/valios bei darbo. Įvairūs kasininkai ir pan, tiesiog visur save nurašo: "Aš nesu protingas, oj būčiau protingas padaryčiau" reikia pradėti nuo savęs, jei nesugebi sukurti automobilio nereikia kažko reikalauti, kad sukurtų ne va tas kitas protingas.
Laurynas19 2012-04-10 22:16
Tu kažkaip blogai išsiauklėjąs Iš kalbų matosi nedaug tau metų arba viską lengvai gavai, ar dirbi kažkokį nelabai intelektualų darbą. Samdai akmenskaldžius ar pan. Nėra viskas taip juoda ar balta. Reikia gerbti ir darbuotoją kuris padaro tavo sugalvotą darbą, įgyvendina projektą ar pagamina produktą. Bet jis turi tenkintis tuo, ką vadovas duoda, nes jis pats (darbuotojas) pasirinko lengvesnį gyvenimo kelią. (taip lengvesnį) Tiesiog be didelių proto pastangų dirbti ir mėgautis kitais malonumais...