Britų karinės pajėgos surengė Somalio piratų laivo likvidavimo operaciją  (0)

Britų Karališkojo laivyno pajėgos Indijos vandenyne, prie Somalio krantų surengė demonstracinę piratų likvidavimo operaciją. Piratų laivelį vandenyno paviršiuje sunaikino nuo karinio laivo „HMS Westminster“ denio pakilęs kovinis sraigtasparnis „Merlin“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuščias laivas (12 piratų pasidavė be kovos, buvo suimti ir persodinti į britų laivą) buvo subombarduotas – likvidavimo operacijos metu, po apšaudymo užsidegė piratų laivo degalų talpyklos ir laivas visiškai sudegė. Karinis britų laivas „HMS Westminster“ Rytų Afrikos pakrantėje patruliuoja, vykdydamas misiją „Combined Task Force 150“. Tai – viena iš trijų minėtuose vandenyse vykdomų misijų. Jų tikslas – įveikti jūros teroristus, sustabdyti piratavimą ir žmonių bei narkotikų kontrabandą. 7 mėnesius Indijos vandenyne patruliuojantis 4,9 tūkst. tonų laivas „HMS Westminster“, kurio įgulą sudaro 185 nariai, per tą laiką spėjo įvykdyti jau tris prieš jūros piratus nukreiptas misijas. „Įtariamiuosius piratus aptikome ir jų ginklų arsenalą identifikavome naudodami galingus sensorius, - praneša britų laivyno atstovas. – Laivas plaukė už šimtų kilometrų nuo sausumos, Indijos vandenyne. Jo denyje aptikome ne tik nelegalių ginklų ir degalų, bet ir tiek žmonių, kiek ten sunku būtų tikėtis surasti. Supratę apie priešinimosi beviltiškumą, įtariami piratavimu asmenys iškart pasidavė.“ Minėtasis Britų Karališkojo laivyno laivas prieš mėnesį smogė narkotikų prekeivių grupuotei, vandenynu gabenusiai heroino už 14 mln. svarų (septyniasdešimt paketų po 180 g). Manoma, jog už narkotikus gauti pinigai būtų skirti teroristinės grupuotės Al Qaeda finansavimui.

Europos šalių antipiratinės pajėgos vakar pirmąjį oro smūgį smogė ir Somalio sausumos teritorijoje įsikūrusioms piratų bazėms. Iš sraigtasparnio buvo apšaudytas pakrantės ruožas, sunaikintos piratų valtys, ginklų sandėliai. Piratų bazė buvo aptikta ir sunaikinta naktinio reido metu netoli Haradheere uosto, už maždaug 350 km į šiaurę nuo sostinės Mogadišo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (0)