Po mikroskopu: kasdieniai dalykai – iš labai arti (Foto)  (0)

Niekas nesiginčija, jog skustuvas veido odą nuskuta švariau nei barzdaskutė. Tačiau ar teko kada nors matyti, kaip atrodo skustuvo ir barzdaskutės nupjautas plaukas pro elektroninį mikroskopą? O lašas kavos, arbatos, raudono vyno ar alaus?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ko gero, atskirti, kurioje pusėje užfiksuotas skustuvo, o kurioje – barzdaskutės darbas nebuvo sunku. Žinoma, skustuvas plauką rėžia lygiau – tuo galima įsitikinti kairiau esančia iliustracija. O štai dešinėje pusėje – barzdaskutės nuskustas plaukas, primenantis nulaužtą medį.

Idėja pasidairyti po mūsų kasdienybę pro elektroninio mikroskopo okuliarą kilo Fynikse (Arizona, JAV) gyvenančiam menininkui Viljamui Legulonui (William Legoullon). Vyriškis iš nepaprastai arti – pro elektroninį mikroskopą – fotografuoja gėrimų lašelius: tokių lašelių per dieną į mūsų organizmus patenka milijonai. Elektronai pasižymi trumpesnio ilgo bangomis nei regimosios šviesos spinduliai, tad jais galima užfiksuoti labai smulkaus mastelio objektus.

„Pastarieji mano darbai išreiškia mano žavėjimąsi gėrimais ir ištisa aibe jų gamybos procesų, – pasakoja fotografijų autorius. – Šiame fotografijų cikle į populiariausius gėrimus mėginau pažvelgti kaip į mokslinių tyrinėjimų mėginius. Prieš nufotografuodamas kiekvieną iš gėrimo fragmentų pro mikroskopą, lašeliui leisdavau išdžiūti.“

(2)
(0)
(1)

Komentarai (0)