Telekinetinės pramogos: sprogdinti arbūzus… mintimis (Video)  (0)

Gali būti, jog nebe už kalnų tie laikai, kai žaidimus (taip pat ir kompiuterinius) žmonės žais nenaudodami rankų. Maža to – dar ir nejudėdami. „Telekinetinis arbūzų sprogdinimas mintimis!” – tokia idėja sykį šovė į galvą vienam asmeniui, kuris su kolega netruko ją paversti kūnu – mintis skaitančiu įrenginiu, kuris minčių energiją paverčia sultingais saldžių uogų sprogimais. Gal ir ne itin išmintinga, tačiau…


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau vis žingsnis į priekį – prisimenant japonišką arbūzų pjaustymo metodą nenaudojant peilio :) Bet kalba ne apie tai. Įrenginį „Mind over Melon“ sukonstravo tandemas iš Luizvilio – Chrisas ir Bradas. Jį sudaro mėgėjiškas elektroencefalografas (EEG), skenuojantis galvos smegenų generuojamas bangas. Pavykus pasiekti tam tikrą susikaupimo lygį, įrenginys įsijungia ir veiksmas prasideda.

Ne paslaptis, jog idėja nusižiūrėta iš „Žvaigždžių karų“, tačiau jos įgyvendinimas - kur kas efektingesnis ir įspūdingesnis. Čia vietoj banalių objektų išjudinimo mintims užsiiminėjama sprogdinimais. Ir ne bet ko, o arbūzų.

Įrenginys „Mind over Melon“ prijungtas prie oro kompresoriaus, į kurį atėjus signalui iš EEG, šis įsijungia ir pradeda pūsti orą į arbūzą, pamautą ant specialaus kuolo su skylutėmis. Kai žaidžiantysis pakankamai intensyviai sutelkia dėmesį, kompresorius pradeda pūsti orą visu smarkumu, kol arbūzas galiausiai ištykšta į druzgus.

Žinoma, tokio žaislo (?) parduotuvių lentynose dairytis nereikėtų (bent jau kol kas), tačiau kaip viskas bus ateityje – sunku pasakyti. Įrenginį „Mind over Melon“ kūrėjai pristatė Bernheim Foreste (Luiziana) vykusiame technologijų ir meno renginyje „Connect“.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)