Vokietijos kairieji socialistai reikalauja 100 proc. mokesčių turtingiesiems

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-02-04 17:59
Dėl paskutiniųjų trijų eilučių visiškai sutinku. Tai YPAČ ryšku Lietuvoje.
MindaugasV85 2013-02-04 20:33
Kalbant apie socialinę nelygybę, čia labai tiktų šitas piešinukas: Man šiandieninė ekonomika primena šaltąjį karą - bet kokia "kaina" reikia pranokti konkurentą. Vakar galvoju: aha ateis pavasaris, vėl išlaidos sezoniniams rūbams, avalynei ir t.t... Pernykščiai jau susidėvėjo. Kodėl negalėtų šių prekių gaminti taip, kad tarnautų bent 3 metus? Na gal todėl, kad tektų tiems trims metams uždaryti fabriką. Krūvą žmonių būtų bedarbiais. Ir taip ne tik su apranga, taip yra su dauguma prekių. O gal būtų galima pasirinkti kitą kelią: dirbti ne 5 dienas per savaitę, o 3? Žmogiškuosius išteklius panaudoti ten, kur jų iš tikrųjų reikia, o ne prie konvejerio štampuoti savaitinį šlamštą. Žinoma jei esi tikras ekonomikos specialistas ir ruošiesi mane pulti, aš tave nuraminsiu - paveikslėlyje tas žemesnis esu aš, o ne tu. Tad bet kokie tavo bandymai praplaut man smegenis, kad gyvenimas toks ir turi būti, yra ignoruojami. Sekanti stotelė yra nepilnavertiškumo kompleksas. Jis pasireiškia keliais būdais: o Anglijoj žmonės... ; užkniso būt milijonierium, noriu būt milijardierium. Net nežinau, kas blogiau. Spręskit patys. Ir dar norėčiau sugrįžti prie darbo vietų. Mums ne kurti jas reikia, o naikinti (neprarandant galutinės produkcijos, jei tik ji yra reikalinga ir naudinga). Tad visokioms "darbo partijos" sakau NE!
immortallt 2013-02-04 20:44
Piešinukas biški ne į temą. Tiesos yra šiek tiek, bet jinai slypi "Anapus". Su pinigais reikia mokėti elgtis. Jei mokėsi - praturtėsi. Jei nemokėsi, kad ir šimtus milijonų paliktų tėvai ar laimėtum - iššvaistysi. Gi pas jus jau tiek daug palyginus buvo laimėjusių po milijoną. Bet kiek buvo straipsnių, tai visi jau viską iššvaistė. Tuo tarpu aš iš milijono gyvenčiau iki gyvenimo galo, beveik kaip Šadžius sakė - su vidutinėm 10,000 litų pajamomis per mėnesį. Be to aš esu paprastas samdomas darbuotojas. Tad jei ten apie apie tą karalių, tai apsirikai. Apie rūbus. Pilna tokių rūbų. Dauguma jų laiko man tiek. Tai kas pigesnio, laiko trumpiau. Pirk kokybišką ir brangiau ir laikys puikiai. O dėl fabrikų uždarymo - tai pasakysi, užsiperka visi viską tą pačią dieną, o po to 3 metus nieko neveikia. Rūbai šiais laikais jau yra mados dalykas. Daug gan žmonių rūbą panešioja vos kelis kartus ir išmeta, nes jau atsibodo. Ypač šių laikų panos. O kokybiški rūbai tiesiog kainuoja brangiai. Pvz., marškiniai geri nuo 100-150 litų. Kažkokie mandresni 200Lt. Žieminiai batai - 400LT jau minimum, o ne po 80LT. Nes oda batams kainuoja vien tik apie 40-50 litų. O kur kiti gamybos kaštai ir prekybos. Važiuokit į zimbabvę, ten tapsit... net nežinau kaip tokie skaičiai tariasi Dėl paskutinės pastraipos, tai visiškai teisingai, tik šiek tiek išgryninčiau, kad reikia efektyvinti darbo vietų našumą, o ne grįžti į akmens amžių, kai vieną kailį žmogus dirbdavo mėnesį laiko, kai dabar per mėnesį žmogus išdirba kelias tonas kailių/odų.
Arns 2013-02-04 21:56
100% kiek per daug, bent jau nuo tokios numatytos ribos. Tačiau racijos yra, kad turtingesni turi daugiau prisidėti prie visos valstybės egzistencijos. Turim Lietuvoje "verslynykus", kurie dedasi keliasdešimtinius antkainius ant visko, ar "acijas" prieš kurias viskas keliasdešimt procentų pabrangsta. Keista, bet užsienyje sugeba ne vieną daiktą pigiau parduoti. per maža rinka? Sorry, kas trukdo parsiduoti dideliam Europiniam tinklui ir pardavinėti už Europines kainas? Gal maistas ir gali likti vietinio poreikio produkcija, bet visa masinė gamyba jau susikelia į vieną fabriką, iš kurio aprūpina visus žemynus, tai kokia problema sukurti efektyvų ir pardavimo tinklą? Mūsiškiams aišku geriau neįsileisti konkurentų, o kas ateina, tam leisti suprasti kokiom sąlygom vietoje žaidžiama. Gi ar nejuokinga, kai apsimoka iš kokio Panevežio važiuoti apsipirkti į Lenkiją, nes taip pigiau? Dėl efekyvumo, na nesakyčiau kad mes blogai dirbam. Greičiau priešingai, per mažai uždirbam. Kam tikram verslininkui statyti gerą konvejerį, jei jo produkcija bus perkama mažais kiekiais, o mažais, nes po visų kitų mokesčių ir būtinų prekių lieka keli šimtai litų... Va ir turim žemą efektyvumą, kad mūsų rinkai daugiau jo ir nereikia. O kol neįžengsi į pasaulinę rinką, tol gaminsi lyg sovietiniais laikais "į sandėlį"
immortallt 2013-02-04 22:05
Arns, 1) įkurk savo verslą ir 50% tavo kalbų dings ir ginsis, kad niekad taip nesakei. 2) turtingesni ir taip susimoka jau daugiau. Daug daugiau. Už minimumą dirbantis per metus sumoka max 4,000 mokesčių. Rimtesnis verslininkas per dieną sumoka 4,000. Apie kokį dar papildomą apmokestinimą kalba eina? Šanchajuje berods, o gal Singapūre, kažkurioje iš tų miestų-šalių, yra toks dalykas - mokestis visiems vienodas. Susimoki ten kelis tūkstančius dolerių per metus ir nesvarbu, kur dirbi, ar dirbi ir kiek uždirbi. Tai yra SOCIALIAI TESIININGAS MOKESTIS. Visi kiti priklausantys nuo tavo kažkokių subjektyvių dalykų yra SOCIALIAI NETEISINGA. Kodėl vienas turi dirbti daugiau ir dar kitus išlaikyti, kai kitas dirbs mažiau ir uždirbs pakankamai panašiai?
Otto 2013-02-04 22:17
O gal jie ir protingai mąsto? Gal tik pas mus nori turtų, nori valdžios, o mokesčius krauna ant tų, kurie kojų nebepavelka. Kas žinote, iš ko pragyvena Maximų darbuotojai? Na, mokesčiai už šildymą ir visa kitą, vaikų ir t. t., .. tikrai žinau, kad algos neužtenka. Tai kodėl darbdaviams nemokėjus visų mokesčių, jei nenori mokėti normalesnių algų?
Otto 2013-02-04 22:21
Va, šitas klausimas jau ne kartą ir krauju parašytas buvo, ir ugnimi išdegintas, bet.. kas jo nenori girdėti, tas ir negirdi, kol ...
Arns 2013-02-04 22:35
Na ir paklauskim, kur norėtumei gyventi Singapūre ar kokioje Švedijoje? Pirmojoje jei gali užsidirbsi bet kam (arba niekam), antroje užsidirbsi kiek norėsi ar kad bent oriai gyventumei.
keine_lust 2013-02-04 22:41
1)Tu bent jau matei kokios maisto kainos vakaru europoje?pigiausi 6 kiausiniai JK kainuoja 1.5 svaro, Lietuvoje 10 kiausiniu 5 litai. Uz maza gabaleli "zuvies" reikia sumoketi 4 svarus, uz tiek lietuvoje visa zuvi galetum nusipirkti. As jau nekalbu apie norvegija, kur mazas mesos gabalelis kainuoja 20 euru. 2)JK gana nesenai buvo toks pat skandalas apie kuri tu kalbi. Kai tesco pasikele kainas pries akcija. Gristant prie temos tai tie turtuoliai bet kuriuo atveju prisideda daugiau prie salies gyvavimo, nei vargingiau gyvenantys zmones. Nezinau, kaip tu su matematika draugavai, bet 10000*k yra daugiau nei 1000*k. (0<k<1)
Skeleton 2013-02-04 22:42
Globalizacijos eroje tokie pasiūlymai daugiau nei juokingi. Dabar nesunku persikraustyti gyventi kur kitur. Jau dabar visokios žvaigždės ir turtuoliai gyvena visokiuose Monakuose, Bahamuose ir kitose keistose salose.
Arns 2013-02-04 22:56
keine_lust, aš ne apie maistą kalbu. Didžiosios dalies maisto centralizuotai nepaskirstysi. Tačiau visa kompiuterinė technika, drabužiai užsienyje pigesni arba neabejotinai geresnės kokybės nei pas mus. Kur tau, jei net Akropolyje ar firminėse parduotuvėse pastoviai randama padirbtų prekių. O lupa kaip už kokybiškas. Lietuvoje buvo koks tikras skandalas? Na ne, net kontrolės komisija nieko nesugebėjo įrodyti ir įpaišyti baudų akivaizdiems karteliniams susitarimams. Užsienyje kur kas labiau drausminami "verslinykai", ir jie greta savo uždarbio gauna dar ir pareigas. O pas mus neretas norėtu, kad jam rankas kojas nubučiuotu už tai kad jis investavo. Skeleton, apmokestini pelną iš to ką jis uždirbo toje šalyje, kurioje pardavinėjo, ir jokių problemų. Tegu kad ir kokioj Zimbabvėj po medžiu sėdi. Net Šveicarijoje nebe pasislėpsi su keliomis fiktyviomis sąskaitomis.
g3n1us 2013-02-04 23:39
Ne nu, jei čia jiems pavyks prastumti tokius mokesčius, tai čia bus.... Iš tikro gal per maža suma šiek tiek... Aš dar suprantu žmones, kaip bilas geitsas su savo fondu... Bet, kad šiais laikais visi labai jau... Arba lai padaro, kad kas uždirba daugiau nei... tai privalo paaukoti kažkiek procentų į nepelno siekiančias kompanijas...
immortallt 2013-02-05 00:45
Matos, kurie gyvenime yra tinginiai ir mielu noru būtų išlaikytiniai, o kurie gyvenime kažko daugiau siekia. Buvau Norvegijoje, nepatiko žiauriai. Greičiausiai rinkčiausi Singapūrą. Velniop babuinus aš turiu išlaikyti, kai pats galiu geriau gyventi geriau. Kas sumoka mokesčių daugiau: kietas direktorius, gaunantis po milijoną algos į mėnesį su 30% apmokestinimu ar dirbantis už 1,500, kuriam taikomas NPD? Paskaičiuokim... 300,000 litų mokesčių ir... 300 litų. Niekaip negaliu suskaičiuoti... Kas sumokėjo mokesčių daugiau... Pasiimu skaičiuotuvą, oba! Net 1,000 kartų daugiau mokesčių sumokėjo, nors alga didesnė tik 666+2/3 karto didesnė. Tai jūs man totaliam idiotui paaiškinti, kas daugiau prisideda prie visuomenės gerovės sukūrimo? su 300 litų ar 300,000 litų mokesčių ?
slack 2013-02-05 00:56
Galbūt biurokratijos per daug.
keine_lust 2013-02-05 05:07
Zmogeli grizk i delfi, niekas tesco ir nebaude, Lietuvoje bent jau "bande" aiskintis. Siaip rimtai, tu istrauki 10 nesusijusiu dalyku is konteksto, ir bandai irodyti savo tiesa, nors kiekvienoje zinuteje pats sau priestarauji.
MindaugasV85 2013-02-05 07:34
Konvejeris... http://www.youtube.com/watch?v=t3j_lyTr ... dg&index=9
Arns 2013-02-05 07:43
keine_lust, va tai tu rankioji sliekus iš nežinia kur. Aš aiškiai parašiau "kartelinis susitarimas". Matyt pamiršai, kaip staiga pienas pabrango, o 9kininkams pradėjo mokėti mažiau (atseit kinai nepirko, tai rinkoje atpigo pienas (tik Lietuvoje)). Apie degalines, kurių atsargos kuro pigimo laikotarpiu neišsenkančios, o brangimo metu tik "kanistrinės", jau ko gero nė nėra ko bepriminti. Ir t.t. immortallt, nemaišyk skirtingų dalykų. Nepatinka tau "babajai", tai geriau visi gyvenkime skurde Nekreipkim dėmesio kaip gyvena norvegai...Pamirškim kodėl į top-10 laimingiausių šalių patenka. Viena mažiausiai depresija ir savižudybėmis garsėjanti šalis... Jų noras padėti kitiems tai ir yra jų noras. Niekas nedraudžia susikurti gerą sistemą lietuviams, o visokiem emigrantams ir pabėgialiam pakišti špygą po nosimi. Skaičiuoji kaip tipinis "verslynykas" Matyt pamiršti, kad iš savo susikuriamo pelno gali per kelis mėnesius nusipirkti namą, gerą automobilį, pasitaupęs ir turto užsienyje. Kai tavo darbuotojas tokiems pirkiniams bent metus ar dvejus (Lietuvoje dešimtmetį ar du) turėtu taupyti. Tu gauni didesnes pajamas, nors tavo sukuriamas naudingumas (kaip po vadovo) artimas nuliui, tu gauni pinigus už prisiimamą riziką bei investuoto kapitalo grąžą. Ir nenorėk gauti visko ko uždirbi. O jei nori, yra svajonių šalys Afrikoje, kur už milijardinius pelnus padarančius darbus gali mokėti po kelis dolerius, tad gerai prasisukus per metus ar du atsiimti viską ką investavai, ir pasiimti gražų pelną. Beja, sausio men numeryje "Valstybė" skaičiavo mokesčius, palygindama su Baltijos šalimis ir artimomis mums rinkomis (pvz Airijos). Paaiškėjo, kad Lietuvoje, visokie vadovai, apmokestinami nei eilinis darbuotojas kur kas mažiau. Tad "ant popieriaus" susitarus dėl tos pačios algos, estas darbuotojas gaus berods vos ne šimtu litu daugiau nei lietuvis. Kai pasisuka kalba apie vadovus, jau ne šimtas, o keli šimtai lietuvio naudai. Tai ką, ar ne rojus Lietuvoj, kai eilinis dirba ir neuždirba, bet dar ir yra mušamas "už neefektyvumą", "už tingėjimą", "už nelojalumą", bet vadovai ir taip uždirbantys daugiau nei padaro, sotesni nei visą pelną sunešantys darbuotojai. Taip ir nenuostabu, kad vis daugiau emigruoja. Jei pamato, kad dirbdamas tiek pat, kitur gausi daugiau. O pasistengus dar ir užsidirbti gali.
- 2013-02-05 08:12
Būtent, kad prasčiau. Todėl (paimkim Lietuvą), jei skurdo lygis didesnis už minimalų atlygį (laukinės rinkos debilai jį netgi dar siūlo sumažinti), tai veda prie neramumų - nes gaunasi situacija , jog žmogus dirba, dirba, daugiau dirba, o virš skurdo lygio jis nepakyla. Jei aukštos klasės specų atlygis būna didelis ir jie vertinami, nes jų trūksta, tai žemos klasės ir vidutinio lygio darbuotojų yra visada perteklius. Jei ši masė (NESVARBU, dėl kokių priežasčių) ima skursti - viskas, gali aiškinti, kad sukilus bus dar blogiau, kad tas turtingas sukuria 1000, 100 000, 1000 000 darbo vietų, užsidirbęs sąžiningai, etc, bet tai tik artina dar vieną bandymą kurti „teisingą“ santvarką. Tad turtingiesiems kad ir kaip nenorom, bet reikia išmokti atsisakyti savo sąžiningai uždirbtų pinigų, bile tik vėliau netektų susipažinti su revoliucija. Jei ne savo noru, tai valstybės pagalba. Nes, kaip minėjau, prabanga turi būti saugi. O už saugumą mokėti reikia.
boom 2013-02-05 08:49
Taip išeina, kad kokia valytoja yra tinginė ir visiškai nenori dirbti? Man atrodo ji sukuria dau daugiau naudos visuomenei nei koks kostiumuotas dėdė iš banko, kuris pasakoja pasakėles "butai brangz", "butai pigz"... O kur dar variantas, kad aš nė 5 minučių per gyvenimą nedirbęs galiu uždirbti daugiau per metus, nei kruva vidutinės klasės atstovų per visą gyvenimą. Paveldėjau 10'000'000, padėjau į bankelį, o toliau, tsakant, pinigėlis pinigėlį daro... Ir kuo daugiau jų turi, tuo mažiau dirbi ir daugiau "uždirbi".
g3n1us 2013-02-05 09:01
Praleidai "smulkmeną", kad tie kur dirba po 300Lt, tai yra pagrindinė grandis, be kurios gamyba/paslaugos negali judėti į priekį. Dar turbūt pamiršai, kad vos keli procentai žemės gyventojų valdo beveik visus pasaulio pinigus. Tai reiškia, kad jie pinigų niekada neišleis, o kiti badaus dėl jų stygiaus. Dar pamiršai ir kitą dalyką, kad būna žmonių kurie gimsta vargingose šeimose ir jiems išeiti iš to rato yra kur kas sunkiau... Ar tik ne pats kažkada pasakojai apie Shameless filmą... Taip, ten daug tinginių ir gan kvailų, todėl įmonės juos ir spaudžia iš visų pusių.. naksčiau ar vėliau konvejerio žmonės turės dirbti kažką rimtesnio, nes robotizuojami konvejeriai daug efektyvesni. Toliau, kad turtingesni susimoka, tai gali nepasako nesamonių. Čia ne jie susimoka, o visa įmonė, kuri beja laikosi ant pigios darbo jėgos.