Hiperrealistinė tapyba: galvą guldytumėte, kad tai – fotografijos, tačiau tai – tapyba (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aulas 2013-04-07 15:56
Na, mastymo turejau omeny meninio mastymo, reikia labiau techninio mastymo. Beje, tam video yra portreto piesimas, o perpiesimai is foto yra truputi kas kitka. Video puikiai matosi, kad reikia nemazai analitinio mastymo, nes musu akys mus apgauna, o nupiesti tikroviskai reikia pasitelkti ir smegenu darba. Piesiant is nuotrauku reikia truputi maziau mastymo ir daugiau demesio i detales, bei itin didelio kruopstumo. P.S. Nesupraskit neteisingai, visos meno rusys yra vienodai svarbios, tik norejau patikslinti skirtumus, kad nekiltu klausimu, kodel kvadratas parduodamas uz milijonus, o supermegarealistiski perpiesimai ne
Mumblefluff 2013-04-08 16:51
O tai tu tik vieną meno sritį žinai? O ką skulptūra, piešimas, dizainas, architektūra ir t.t. tai jau neturi nieko bendro su menu? Aš asmeniškai kai sakiau, kad prie meno esu, turėjau galvoj dizainą. O apie kopijavimą kalbant tai turėjau galvoj vaizdo kopijavimą tikrovišką, jau egzistuojančio realybėj, o ne kopijavimą kitų darbų. Kitų darbų kopijavimas tai dar blogiau.
kionig 2013-04-08 17:01
Prove it!
Mumblefluff 2013-04-08 18:51
Sakei "Tai koks tu meninkas tada, jei su dažais nedirbi?", tai supratau, kad tavo nuomone kas su dažais nedirba tai jau ne menininkas O šiaip ir dirbu, priverstinai bet reik praeit O dėl to ką turėjau galvoj tai nesakau kad turi žinot ką aš turiu galvoj, juk nepriekaištavau kad nesupratai, tik patikslinau ką norėjau pasakyt O dėl kopijavimo, darbų kitų, tas yra tikrai negerai, nebent kopijuojama žinant originalo kūrėjui ir nebandant kaip savo parduoti ar pristatyti ir jei turi leidimą, gal tada ir nieko. Bet šiaip bent dizaino srity kiek teko susidurt tai labai pykstama kai nukopijuoja idėją, toks poelgis yra laikomas negarbingu.
kionig 2013-04-08 19:22
Na gerai, paminėjus dažus man pirmiau tik tokia mintis ir kilo Užtat nelabai ir pagalvojau apie kitas, bet kad skulptūros ir kitos yra meno rūšys, žinoma, aš dėl to nesiginčiju. Dėl kopijavimo, tai ok, priimu ir supratau, kokia tavo pozicija, o gal ir ne tik tavo
nondescript 2013-04-08 22:04
Paaiškinkit, kaip imanoma taip realiai nutapyti? Ar šitie darbai žiauriai dideli, jog nesimato potepių ar čia su kokiom adatom tapo? Niekad nesupratau... Dėl meninės vertės nieko nepridursiu, bet jei žmonės būtų taip realiai tapę kai dar nebuvo fotikų tikrai turėtumėm kuo papildyti istorijos vadovėlius. P.S. skaičiau čia pirmus fakto komentarus ir truputi nesutinku... konceptualus menas dabar ant bangos, bet formalistų taip pat netrūksta, o jei jau nori taip giliai kapstytis, tai prisimink, kad hiperrealizmas vienas iš postmodernizmo bruožų (gali užmest akį Baudrillardo „Simuliakrai ir simuliacija“), gyvename hiperrealioje visuomenėje kurioje visos ribos nutrintos ir manau šitie paveikslai tai atspindi, todėl jie tikrai nėra beverčiai idėjine prasme. P.P.S. dėl kainų vėlgi čia yra visiškas marketingas, vertė užkeliama dirbtinai patraukiant kritikų ir kolekcionierių dėmesį, pasinaudojant skandalais ir pan. tarkim kur čia buvo to užsieniečio spektaklis, kur į Jėzų mėtė šūd*s, didelis menas ane?