Tiltu sugrojęs muzikantas keičia instrumentą – gros Eifelio bokštu (Video)  (0)

Kompozitorius Josephas Bertolozzis, prisiartinęs prie metalinės Eifelio bokšto konstrukcijos, iš krepšio išsitraukia guminį plaktuką ir stipriai smūgiuoja į metalą. Vėliau stukteli kiek švelniau – jis šiuos smūgius ritmingai kartoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„O! Šitas buvo tiesiog nuostabus“, – situaciją komentuoja garso inžinierius Paulas Kozelis, kuris įrašinėja kompozitoriaus pasirodymą.

Kaip praneša „The New York Times“, Niujorke gyvenantis kompozitorius šiuo metu Paryžiuje renka įvairius Eifelio bokšto garsus „savotiškai viešojo meno instaliacijai“. Tai projektas, kurio metu J. Bertolozzis ir septyni jo komandos nariai keliauja po žymiausius pasaulio paminklus ir įrašinėja jų garsus.

Kompozitorius Eifelio bokšto groja paprastai: įvairiais daiktais daužo į šio bokšto paviršių. Visas procesas yra įrašomas, o vėliau kompozitorius iš šių garsų komponuoja muziką. J. Bertolozzis tikisi šiuo bokštu pagroti gyvai ir teigia, kad geriausia proga tai padaryti būtų per kitąmet minimą bokšto 125-ąjį jubiliejų.

Prancūzų kalbos nemokančiam ir beveik jokių pažinčių Paryžiuje neturinčiam JAV kompozitoriui prireikė net keturių metų, kol šios šalies administracija išdavė leidimą „pagroti Eifelio bokštu“. Per šį laiką jis surinko 40 tūkst. dolerių iš privačių rėmėjų ir įtikino Eifelio bokšto administraciją, jog jis – kompozitorius, o ne šiaip diletantas.

„Neįtikėtinas, o kartu ir ypatingai keistas sumanymas. Tai reta proga, kuri galbūt niekada nebus suteikta jokiam kitam kompozitoriui“, – sako Eifelio bokšto administracijos vadovas Jeanas-Bernard`as Bros.

„Iš pradžių paklausykime, ką kompozitorius nuveiks su šiais garsais, o tik po to galvokime, ar jis galėtų bokštu groti gyvai“, – priduria bokšto valdytojas.

J. Bertolozziui Eifelio bokštas – nebe pirmasis milžiniškas instrumentas. Iki šiol jis grojo Franklino D. Roosevelto tiltu, esančiu Niujorko valstijoje (JAV), o iš surinktų garsų buvo sukurta „Tilto muzika“.

Pranešama, kad 2009-aisiais klasikinės muzikos reitingų sąraše ši kompozicija užėmė 18-ąją vietą, nors tuomet kompozitoriui nepavyko surinkti reikiamos pinigų sumos ir kūrinys taip ir liko nesugrotas „gyvai“. Tačiau vietos valdžia ant tilto įrengė nuolatinius punktus, kuriuose lankytojai gali išgirsti šią „Tilto muziką“.

„Tilto muzika“:

O čia jau galima pamatyti, kaip kuriama „Bokšto muzika":

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: