Natūrinių mainų link: kiek avių kainuoja išmanusis telefonas?  (5)

Kashgaro miestelio gyventojai nešiojamųjų kompiuterių, išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir kitokios technikos iš vietinės elektronikos parduotuvės gali įsigyti atsiskaitydami avimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje uigūrų autonominio Sindziango regiono (Kinija) dalyje avys – populiari valiuta, kone besilygiuojanti su Kinijos juaniais, tad 29-erių elektroninių prietaisų prekyba besiverčiantis verslininkas Jie Huangas nesnaudė: neseniai paskelbė atsiskaitymo už prietaisus avimis akciją.

Vyrukas, informacines akcijos skrajutes platinantis ir gretimuose kaimuose, įsitikinęs: toks kainos matavimo vienetas vietiniams žmonėms padeda realiau suvokti jo pardavinėjamų prietaisų vertę. Pavyzdžiui, išmanusis telefono aparatas kainuoja vieną avį, už nešiojamąjį kompiuterį gali tekti pakloti ir keturias.

Verslininko manymu, avių valiuta apmalšina paplitusią nuomonę, kad kompiuteriai parduodami brangiau, nei iš tiesų kainuoja, rašo WeirdAsianews.com. Be to, šių kaimų, įsikūrusių toli nuo miestų, gyventojai savo avis pardavinėja žymiai žemesne kaina nei įprasta rinkoje. Taigi, tokiu būdu išlošia visi.

Už prietaisus, kurių kaina nesiekia vienos avies, Jie Huangas grąžą atiduoda grynaisiais. 

Didžiausias iššūkis prekybininkui – prieigos prie interneto vietų trūkumas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (5)