Planuojame žiemos atostogas: įspūdingas Tenerifės salos vandens pramogų parkas su rykliais nepalieka abejingų (Video)  (0)

Lietuvių liaudies išmintis skelbia, jog „ratus ruošk žiemą“, tad perfrazavus išeitų taip – žiemos atostogomis ruoškis vasarą. Tai labai pragmatiškas patarimas, mat keliones užsakant iš anksto, visada būna plačiausias viešbučių pasirinkimas ir mažiausios jų kainos. Tad kol dar gyvi vasaros atostogų įspūdžiai ir darbai neįsuko į nesibaigiantį ratą, kelionių agentūra etours.lt kviečia iš anksto pradėti planuoti žiemos atostogas, o kad būtų lengviau apsispręsti – reguliariai pristatys populiariausių poilsio vietų apžvalgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia žvilgsnį nukreipsim į vieną iš labiausiai lietuvių pamėgtų kelionių vietų – saulėtąją Ispaniją ir garsiąją Tenerifės salą. Tenerifės saloje praktiškai viskas pritaikyta turizmui, tad apie ją galima kalbėti valandų valandas. Tačiau net ir „turizmo rojuje“ būna išskirtinių objektų, vertų atskiro dėmesio – pavyzdžiui, vienas įspūdingiausių pasaulyje vandens pramogų parkų.

Jau penkti metai, kaip turistų pamėgtoje Tenerifės saloje lankytojus vilioja vienas iš didžiausių pasaulyje vandens pramogų parkų – Siamo parkas. Kaip ir įprastiniuose vandens pramogų parkuose, čia netrūksta nei baseinų, nei vingiuotų nusileidimo į vandenį kanalų, tačiau be viso to dar galima pajusti, ką reiškia plaukiojimas šalia tikrų vandenyno ryklių.

52 milijonus eurų investicijų pareikalavęs Siamo vandens pramogų parkas pradėtas statyti 2004 metais, pabaigtas 2007-iais, o turistams atidarytas 2008 metais. Pratiškai tuoj pat po atidarymo, Siamo parkas tapo rimtu konkurentu visiems iki tol Tenerifėje veikusiems vandens parkams – milžiniška teritorija, daugybė atrakcionų, milžiniški akvariumai su jūrų plėšrūnais, nepamirštamą įspūdį paliekanti Tailandietiška architektūra pavergė daugelio poilsiautojų širdis.

Kalbant apie parko ištakas, neverta pamiršti, jog jį suprojektavo pasaulinio garso architektas iš Bankoko. Tad nėra ko stebėtis, kodėl visa parko aplinka alsuoja tailandietišku stiliumi. Beje, parke užfiksuota nemažai Gineso rekordų, iš kurių vienas – didžiausias tailandietiškos architektūros pastatas, stovintis ne Azijos teritorijoje.

Be to projektuotojai pasistengė, jog būtų idealiai suderintos modernios technologijos su klasika, tad visi baseinai ir atrakcionai įrengti pagal paskutinį technologijų žodį, o aplinka ir dizainas – pagal klasikinį Tailando stilių.

Skaičiuojama, jog per kelis metus nuo Siamo vandens pramogų parko atidarymo čia jau apsilankė gerokai virš 3 milijonų turistų iš visų pasaulio kampelių. Kuo gi turistus suvilioja Siamo parkas?

Visų pirma, milžiniška ir harmoningai sukurta bei preciziškai prižiūrima parko teritorija. Parkas iš viso užima 185 tūkstančius kvadratinių metrų plotą ir šioje milžiniškoje erdvėje yra daugybė baseinų ir atrakcionų – linksmieji ir vandens kalneliai, įvairiausi tramplinai, bokštai ir bokšteliai. Visi baseinai užpildyti jūros vandeniu.

Tiems, kam patinka pasyvus ir ramus poilsis, pastatytas didelis pliažas ir lėtos tėkmės dirbtinė upė „Mai Thai“. Vaikai gali pramogauti jiems skirtoje atskiroje zonoje, pavadintoje „Prarasto miesto“ („Lost City“) vardu – čia yra daugybė vaikams nepavojingų baseinų ir baseinėlių, įvairiausio aukščio bokštelių, tarpusavyje sujungtų įvairiais tiltais ir tinklais, vandens nusileidimo latakų bei nedidelių krioklių.

Visgi pagrindinis Siamo parko žavesys – ekstremalios suaugusiųjų pramogos. Čia surasite specialų baseiną su didžiulėmis dirbtinėmis bangomis – praktiškai ideali vieta banglenčių mėgėjams. Verta paminėti, jog šiame baseine buvo sukurta pati didžiausia pasaulyje dirbtinė banga – ji pasiekė 3 metrų aukštį ir buvo įrašyta į Gineso rekordų knygą.

Na ir bene smagiausia Siamo parko pramoga – pasiplaukiojimas su rykliais. Žinoma, niekas turistų neleidžia tiesiai į ryklių akvariumą, tačiau juos galima pamatyti net labai iš arti.

Yra kelios galimybės susidurti su jūrų plėšrūnais akis į akį – plaukiant jau minėta dirbtine upe, ji jus nuneš į specialų stiklinį tunelį, einantį per patį ryklių akvariumą, tad jūrų plėšrūnai jus apsups iš visų pusių.

Kitas būdas – nusileisti į baseiną iš 28 metrų aukštyje iškilusio atrakciono, o pakeliui pračiuošite specialią „rankovę“, aplink kurią jau buriuojasi jūrų plėšrūnai. Pats nusileidimas iš milžiniško aukščio palieka neišdildomus įspūdžius, o kai akies krašteliu dar pastebite, kad čiuožiate šalia didžiulio ryklio, jaudulys pakyla iki maksimumo.

Gi ramesnių potyrių mėgėjams užtenka malonumo stebėti, kaip turistai įveikinėja šiuos iššūkius ir gundo didžiuliame akvariume sandariai uždarytus jūrų plėšrūnus.

Štai taip Tenerifėje esantis Siamo parkas vilioja tiek mažus, tiek didelius – čia poilsiauti plūsta ištisos šeimos, tad lankytojams patariama į parką atvykti jau nuo paties ryto, mat vėliau bus sunku susirasti laisvų gultų, o ir pageidaujami atrakcionai gali būti užimti.

Jeigu pagaliau susigundėte išbandyti Tenerifės salos pramogas, dabar pats laikas planuoti kelionę: šiuo metu jau prasidėję išankstiniai kelionių į Tenerifę išpardavimai, o pačios kelionės į šią įspūdingą salą vyks šių metų lapkričio iki pat 2014 metų balandžio vidurio.

Smagių įspūdžių Tenerifėje ir Siamo parke!

Etours.lt - kelionių agentūra

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Etours.lt
(4)
(0)
(1)

Komentarai (0)