Visi negalavimai baigėsi, kai pradėjo valgyti žalią mėsą (3)
Dar prieš penkerius metus Derekas Nance'as praktiškai nieko nevalgė, jį nuolat vargino virškinimo problemos, vyras dažnai sirgo. Gydytojai tvirtino, jog D. Nance'as greičiausiai kenčia nuo stiprios neaiškios kilmės alergijos, jam teko išbandyti pačias įvairiausias dietas – bandyta išsiaiškinti negalavimo priežastis.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Jis darė viską, ką jam liepė medikai, kurį laiką netgi maitinosi kaip veganas. Kančios baigėsi paaiškėjus, kas jį gali pagydyti – tai buvo žalia mėsa, skelbia odditycentral.com.
Ieškodamas paslaptingojo negalavimo, kurio niekaip nepavyko išsigydyti, priežasčių, jaunas vyras netikėtai susipažino su vaikinu, kurį kadaise kankino panašios bėdos. Šis jam ir pasakė, jog vienintelis būdas būti sveikam - laikytis itin griežtos mitybos programos ir valgyti tik žalią mėsą. Šią mitybos programą sugalvojo odontologas Westonas Price'as, kuris labai domėjosi termiškai neapdorotu maistu.
Kaip teigia pats W. Price'as, primityvieji žmonės, daugiausia mitę būtent termiškai neapdorotu maistu, buvo žymiai sveikesni. Todėl gana logiška teigti, jog tokia mityba natūralesnė, tad ir sveikesnė. Nors ir buvo nusiteikęs gana skeptiškai, D. Nance'as nusprendė pabandyti – kitaip tariant, iš esmės jis griebėsi šiaudo.
Pirmoji į burną paimta žalia mėsa buvo jo paties augintų ožkų, kurias paprasčiausiai pavargo melžti. Labai greitai jaunas vyras pradėjo valgyti tik žalią mėsą, ir ne tik ją – jo meniu puikiai tiko ir galvijų vidaus organai. Iš pradžių D. Nance'ą vargino smarkus viduriavimas, burnoje nuolat juto geležies prieskonį (jį palikdavęs kraujas).
Po pereinamojo laikotarpio vyras prie naujos mitybos puikiai prisitaikė, tapo tikru mėsėdžiu. Dabar tas geležies prieskonis jam netgi patinka, o ir jaučiasi jis geriau nei bet kada anksčiau.
Visas D. Nance'o mitybos racionas – įvairiausia žalia mėsa, gyvuliniai riebalai, galvijų vidaus organai, jungiamieji audiniai bei sukrešėjęs kraujas, kuris vyro organizmą aprūpina vitaminu C. Tik kardinaliai pakeitęs mitybą D. Nance'as suprato, jog jo žarnyne paprasčiausiai trūko enzimų, būtinų krakmolingo maisto apdorojimui.
Virškinti jam padeda papuvusi mėsa – natūralus probiotikas. Vyras labai džiaugiasi pasikeitusia gyvenimo kokybe – net dantis jis šiuo valosi ne su dantų pasta, bet gyvuliniais riebalais. Iš esmės jo naujas gyvenimas neturi nei vieno trūkumo – aišku, neskaitant socialinės stigmos. Šeima ir draugai maitinasi visai kitaip, tačiau jo pasirinkimo nesmerkia ir jį palaiko.
Pavargęs nuo skaniausių galvijų paieškų, D. Nance'as pats tapo mėsininku. Jam patinka jo darbas, vyras noriai pasakoja apie jo subtilybes ir detales, kurios neretai kitiems žmonėms skamba pasibjaurėtinai.
Smagiausia tai, jog D. Nance'o mergina Joanne – vegetarė, kuriai priklauso sulčių baras. Laimei, ji labai supratinga ir savo mylimojo gyvenimo būdą be išlygų toleruoja.
Ieškodamas paslaptingojo negalavimo, kurio niekaip nepavyko išsigydyti, priežasčių, jaunas vyras netikėtai susipažino su vaikinu, kurį kadaise kankino panašios bėdos. Šis jam ir pasakė, jog vienintelis būdas būti sveikam - laikytis itin griežtos mitybos programos ir valgyti tik žalią mėsą. Šią mitybos programą sugalvojo odontologas Westonas Price'as, kuris labai domėjosi termiškai neapdorotu maistu.
Kaip teigia pats W. Price'as, primityvieji žmonės, daugiausia mitę būtent termiškai neapdorotu maistu, buvo žymiai sveikesni. Todėl gana logiška teigti, jog tokia mityba natūralesnė, tad ir sveikesnė. Nors ir buvo nusiteikęs gana skeptiškai, D. Nance'as nusprendė pabandyti – kitaip tariant, iš esmės jis griebėsi šiaudo.
Pirmoji į burną paimta žalia mėsa buvo jo paties augintų ožkų, kurias paprasčiausiai pavargo melžti. Labai greitai jaunas vyras pradėjo valgyti tik žalią mėsą, ir ne tik ją – jo meniu puikiai tiko ir galvijų vidaus organai. Iš pradžių D. Nance'ą vargino smarkus viduriavimas, burnoje nuolat juto geležies prieskonį (jį palikdavęs kraujas).
Po pereinamojo laikotarpio vyras prie naujos mitybos puikiai prisitaikė, tapo tikru mėsėdžiu. Dabar tas geležies prieskonis jam netgi patinka, o ir jaučiasi jis geriau nei bet kada anksčiau.
Visas D. Nance'o mitybos racionas – įvairiausia žalia mėsa, gyvuliniai riebalai, galvijų vidaus organai, jungiamieji audiniai bei sukrešėjęs kraujas, kuris vyro organizmą aprūpina vitaminu C. Tik kardinaliai pakeitęs mitybą D. Nance'as suprato, jog jo žarnyne paprasčiausiai trūko enzimų, būtinų krakmolingo maisto apdorojimui.
Virškinti jam padeda papuvusi mėsa – natūralus probiotikas. Vyras labai džiaugiasi pasikeitusia gyvenimo kokybe – net dantis jis šiuo valosi ne su dantų pasta, bet gyvuliniais riebalais. Iš esmės jo naujas gyvenimas neturi nei vieno trūkumo – aišku, neskaitant socialinės stigmos. Šeima ir draugai maitinasi visai kitaip, tačiau jo pasirinkimo nesmerkia ir jį palaiko.
Pavargęs nuo skaniausių galvijų paieškų, D. Nance'as pats tapo mėsininku. Jam patinka jo darbas, vyras noriai pasakoja apie jo subtilybes ir detales, kurios neretai kitiems žmonėms skamba pasibjaurėtinai.
Smagiausia tai, jog D. Nance'o mergina Joanne – vegetarė, kuriai priklauso sulčių baras. Laimei, ji labai supratinga ir savo mylimojo gyvenimo būdą be išlygų toleruoja.
(7)
(0)
(0)