S. Severinsenas – žmogus, galintis išbūti nekvėpavęs 22 minutes (Video)  (15)

2010 metais Danų naras Stigas Severinsenas išbuvo nekvėpuodamas 20 minučių ir 10 sekundžių baseine, pilname ryklių, taip pagerindamas Guinness pasaulio rekordą. Tačiau vyras nesustojo ir po 2 metų nustatė dar aukštesnę kartelę – 22 minutes. Todėl jei norime fantazuoti apie vandens žmogų, danas būtų puikus atsispyrimo taškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

S. Severinsenas turi medicinos daktaro laipsnį, o biologijoje —magistro. Jis yra pagarsėjęs ekstremalių iššūkių mėgėjas. Dar prieš minėtus rekordus, jis nuplaukė 72 metrus žemiau 0 laipsnių šalčio Šiaurės jūros vandenyse, taip 14,5 metrų pagerindamas Wimo Hofo rekordą. Nuostabą kelia tai, kad į ledinį vandenį naras nėrė vilkėdamas tik maudymosi kelnaites. 40-metis vyriškis užtruko 96 sekundes, kol jis išnėrė už 70 metrų buvusioje lede išgręžtoje skylėje.

Po šio plaukimo, danas suprato, kad jis gali labai ilgai išbūti nekvėpavęs, kas paskatino jį galvoti apie naują iššūkį. Todėl jis nusprendė pabandyti pagerinti Guinness pasaulio rekordą, išbūdamas kuo ilgiau po vandeniu. 2010 metais jis pagerino rekordą išbūdamas nekvėpavęs 20 minučių ir 10 sekundžių.

Tačiau tuo S. Severinsenas neapsiribojo ir 2012 metais vėl sumanė išbandyti save bei pagerinti jam pačiam priklausantį rekordą. Jam talkino tik jo brolis medikas. Prieš pat nėrimą narui buvo atliktos kelios procedūros: jis įkvėpė specialaus gryno deguonies, kad galėtų ryžtis tokiam nėrimui. Taip pat jis išbuvo 30 laipsnių Celsijaus šilumos vandenyje, kol jo pulsas pasiekė 30 dūžių per minutę. Visos šios priemonės leido danui išbūti po vandeniu nekvėpavus lygiai 22 minutes.

S. Severinsenas turi ir itin talpius plaučius, net 14 litrų talpos (dvigubai daugiau nei vidutinio žmogaus), kas irgi suteikia pranašumo atliekant tokius ekstremalius pasiekimus. Be to, jis jau nuo mažens buvo įpratęs prie šalto vandens.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(17)
(0)
(0)

Komentarai (15)