Idealaus parkavimosi receptas (Video)  (12)

Lygiagrečiai šaligatvio borteliui vairuotojai-kaskadininkai automobilį stato staigiai sukdami vairą ir "užtraukdami" rankinį stabdį. Tie, kurių automobiliuose įrengta automatinio parkavimosi sistema, spusteli mygtuką. Visus kitus vairuotojus atliekant šį veiksmą lydi daugiau ar mažiau epizodinė sėkmė – kad automobilį prie bortelio pastatytum greitai ir be klaidų, reikia įgūdžių. Vis dėlto egzistuoja labai paprasta veiksmų seka, kurios laikantis automobilį idealiai pastatyti bus galima kiekvienu bandymu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Veiksmų seka tokia:

  1. Prieš statydami automobilį į nusižiūrėtą tarpą prie bortelio, pavažiuokite kiek toliau nusižiūrėtos vietos ir sustokite taip, kad galinė jūsų automobilio ašis lygiuotų su priešais esančio automobilio galiniu buferiu. Sustojus šiame taške, vairo ratą maksimaliai pasukite į bortelio pusę.
  2. Junkite atbulinę pavarą ir pradėkite riedėti atgal. Riedėkite, kol bortelio pusės galinio rato centras pasieks priešais stovinčio automobilio šoninę liniją (gabaritų). Tada vairą sugrąžinkite į padėtį „tiesiai“ ir toliau riedėkite atgal.
  3. Kai minėtąją priešais stovinčio automobilio gabarito liniją pasieks ir jūsų mašinos priekinis bortelio pusės ratas, vairo ratą iki galo susukite į gatvės pusę ir toliau riedėkite atgal.
  4. Jei įvykdėte aukščiau išvardintas rekomendacijas, galite išlipti iš automobilio ir pasigėrėti automobilio statymo rezultatu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(78)
(28)
(50)

Komentarai (12)