136,2 decibelo "triūbos": garsiausias pasaulyje dviračio klaksonas nustelbia ir vilkikų signalus (Video)  (9)

Rašytojas Janikas Rydas iš Londono (Jungtinė Karalystė) pasigamino garsiausią pasaulyje pneumatinį dviračio skambutį. Janikas – prisiekęs dviratininkas, per savaitę numinantis beveik po 200 km. Vyrui kartą pabodo, kad jo standartinio dviračių skambučio niekas neklauso ir į jį nereaguoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Hornster" pavadintas įrenginys išgauna net 136,2 decibelo garsą, o tai yra pasaulio rekordas, kuris bus įtrauktas į 2015 m. Gineso pasaulio rekordų knygą. Janikas – prisiekęs dviratininkas, per savaitę numinantis beveik po 200 km. Vyrui kartą pabodo, kad jo standartinio dviračių skambučio niekas neklauso ir į jį nereaguoja – ypač vairuotojai. Todėl jis nusprendė susikurti skambutį, kuris "perrėkia" net akustines sunkvežimio tūtas. "Čia, Londone, dviratininkai susiduria su labai dažna problema – didžiulę riziką jiems kelia sunkvežimiai ir vilkikai, - pasakoja išradimo autorius. – Labai dažnai dviratininkus kliudo ar nuo kelio nušluoja sunkvežimiai. Pastarieji važiuoja labai triukšmingai, ir juose įrengti gerokai galingesni garso signalai." "Maniškis klaksonas yra dar garsesnis – aš prie dviračio prisitvirtinau traukinio klaksoną, - šaltu veidu dėsto britas. – Jam reikia galingo oro srauto, todėl prie dviračio rėmo tvirtinamas specialus dujų balionas. Tokius naudoja nardytojai. Tame balione – 2,5 tūkst. litrų oro." "Žinokit, kai pypteliu, reakcijų sulaukiu labai stiprių ir audringų, - patirtimi dalijasi šypseną sunkiai tramdantis dviračių entuziastas. – Visų pirma, tokio dviračio niekas nebūna matęs. Triukšmingai jis atrodo net ir stovėdamas vietoje, kai jo klaksonas išjungtas. Jei noriu, kad mane tikrai išgirstų žioplinėjantys eismo dalyviai, "užtriūbyju" kartelį. Patikėkite, per mažai nepasirodo."
Kurgi ne. Tokiu signalu pyptelėjus iš arčiau, kai kuriems praeiviams ausų link nevalingai pradeda kilti rankos. Šiaip ar taip, tokios dėmesingumo pamokėlės pamiršti veikiausiai nepavyktų ilgai.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (9)