"Ferrari" bejėgiškai kapituliavo prieš prancūzo pilotuotą dviratį, pasiekusį 332,8 km/val. (Video)  (12)

Ar gali dviratis varžytis su greičiausiomis planetoje kelių transporto priemonėmis – superautomobiliais, žiedinių lenktynių motociklais ir pan.? Ne tik gali, bet ir be gailesčio "deda juos į pavėsį". Kaip netrukus įsitikinsite, raumeningasis "Ferrari" greta šio dviratuko juda jei ne kaip sraigė, tai bent jau kaip nerangus raudonas vėžlys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, tokio dviračio artimiausiame prekybos centre ar specializuotoje dviračių parduotuvėje nenusipirksite. Mat ten pardavinėjami dviračiai su pedalais, o ne su raketiniais varikliais. Kaip tik tokį pasibalnojęs prancūzas Francois Gissy praėjusį penktadienį (lapkričio 7 d.) Paulo Ricardo žiedinėje trasoje (Prancūzija) sugebėjo išvystyti 332,8 km/val. greitį. Prancūzų nutrūktgalvis tokiais dviračiais važinėjasi jau ne vienerius metus. O šis pasivažinėjimas buvo vainikuotas jam priklausiusio pasaulio rekordo (didžiausias dviračiu pasiektas greitis) pagerinimu. Beje, raketiniais varikliais F. Gissy dviračius aprūpina šveicarų bendrovė "Exotic Thermal Engineering".
Dar viena įdomi statistikos detalė: nuo 0 iki 332,8 km/val. F. Gissy įsibėgėjo mažiau nei per 5 sekundes... Raketiniai varikliai raketiniais varikliais, tačiau vaizdai ir garsai bandymų metu, tenka pripažinti, išties įspūdingi. Užsisekite šalmą ir prisisekite saugos diržus!


(52)
(16)
(36)

Komentarai (12)