Neįprasta, bet efektyvu: kur buityje panaudoti degtinę?  (0)

Kad ir kaip keistai skambėtų, degtinė gali tapti nepamainomu pagalbininku buityje. Jūsų dėmesiui – keli pavyzdžiai, kaip kasdienėje ruošoje galite panaudoti velnio lašus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas būdų – universalus valiklis. Baigėsi valymo priemonės? Imkite butelį degtinės, įpilkite alkoholinio gėrimo į purkštuvą. Tiek tereikia – nustebsite, kokią stiprią valymo priemonę turėsite, kuria galėsite šveisti ne tik langus ir veidrodžius, bet ir baldus.

Nepatikėsite, bet degtinę siūloma naudoti ir kaip dezodorantą. Žmonės saugosi neapsipilti stipriaisiais gėrimais, kad nuo jų nedvelktų alkoholio varykla. Tačiau, jei neperlendami lazdos neskalbtą megztinį ar avalynės porą lengvai įtrinsite degtine, ji sunaikins bakterijas, dėl kurių drabužiai ar avalynė skleidžia nemalonų kvapą.

Degtinė gali panaikinti pelėsį ir grybelį. Šį darbą padaro antibakterinės degtinės savybės. Įdomu tai, kad kuo degtinė pigesnė ir prastesnė, tai reiškia – mažiau filtruota, tuo geriau kovoja su pelėsiu.

Dar viena sritis, kur galima panaudoti degtinę – ji gali pagelbėti atbaidant vabzdžius. Yra tyrimų, kurie parodė: kuo žmogus daugiau geria alaus, tuo jį labiau puola uodai. O degtinė priešingai – šiuos vabzdžius atbaido. Tik ją reikia ne gerti, bet įsitrinti į odą. Svarbu, kad šiam tikslui naudojama degtinė būtų nearomatizuota.

Velnio lašai gali pagelbėti sode naikinant piktžoles. Tam reikia sumaišyti 30 gramų degtinės, du puodelius vandens ir kelis lašus muilo. Šiuo mišiniu vidudienį, kai saulė kaitriausia, apliekite piktžoles. Degtinė pažeidžia lapus dengiantį vaškinį sluoksnį, o saulėje piktžolės dehidratuoja. Toks metodas piktžolėms naikinti nesaulėtą dieną nesuveiks.

Taurelė degtinės padeda išlaikyti skintas gėles kiek įmanoma ilgiau žydinčias. Tik svarbu nepadauginti alkoholio.

Jei kovojate su pleiskanomis, pamėginkite jas naikinti degtine. Šis alkoholinis gėrimas – žemo pH ir aukšto rūgštingumo. Jei alkoholio įpilsite į kondicionierių, plaukai pasidarys minkštesni ir žvilgūs. O degtinės įpylus dar ir į šampūno buteliuką, išnyks odos dirginimas bei pleiskanos.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(39)
(2)
(37)

Komentarai (0)