Totalus melas: atskleista, kaip yra kvailinami automobilių pirkėjai  (5)

Ne paslaptis, kad daugumos į Lietuvą įvežamų transporto priemonių rida yra gerokai didesnė, nei deklaruojama pardavėjų. Kartais pirmas skaičius yra pakeičiamas iš 3 į 2, kartais – iš 4 į 2. Tai galima labai nesunkiai demaskuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eilinis pirkėjas, matyt, net nepastebi to fakto, kad beveik visų Lietuvoje parduodamų automobilių (nesvarbu koks automobilio amžius – ar 5 metai, ar 20) rida yra kone identiška – dažniausiai 220 000 km.

Ką duoda toks ridos atsukimas? Ogi šansą pirkėjui pasijusti „laimės kūdikiu“ – man vieninteliam pasisekė nusipirkti automobilį pigiai, labai mažai važinėtą ir prižiūrėtą...

Tačiau kartais pardavėjai nenorom patys išsiduoda apie tikrąją ridą. Švedijos, Danijos duomenų bazėse galima nemokamai pasižiūrėti paskutinę fiksuotą automobilio ridą. Tereikia panaršyti lietuviškuose automobilių fanų klubuose ir galima rasti visą norimą informaciją.

Ir štai eilinis pavyzdys, kaip pardavėjas „susimovė“. Deklaruotina ir telefonu patvirtinta automobilio rida yra 220 000 km. Koks sutapimas.

Tačiau matomi Danijos registracijos numeriai. Ir štai ką pateikia Danijos duomenų bazės: paskutinė fiksuota rida 2014.05.06 buvo 556 000 km. Štai taip, tautiečiai.

Redakcija paskambino nurodyto automobilio pardavėjui pasiteirauti, ar jis žino, kad automobilio rida galimai atsukta, tačiau jis tikino, kad nesupranta, apie ką kalbama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(145)
(6)
(139)

Komentarai (5)