Penkiolikmetis pažaidė su skraidykle ir laimėjo 250 tūkst. dolerių (Video)  (1)

Kol minios lietuvių Nepriklausomybės atgavimo metinių proga smagiai taupė Lenkijos parduotuvėse, penkiolikmetis Lukas Bannisteris savaitgaliui rado ir smagesnį, ir pelningesnį užsiėmimą. Įveikęs 150 komandų jis tapo „World Drone Prix“ – Dubajuje (JAE) surengtų pirmųjų pasaulyje autonominių skraidyklių lenktynių – nugalėtoju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sulaukėme. Skraidyklių greičio lenktynės tapo realybe. Dabar, matyt, tik laiko klausimas, kada tokios lenktynės atrodys, kaip tos, kurias „Žvaigždžių karų“ pirmojoje dalyje laimėjo Lukas Skywalkeris.

Tiesa, kol kas lenktyniaujančios skraidyklės neša ne pilotą – tik vaizdo kamerą, o nuo žemės jas valdantys lenktynininkai turi įveikti priešininkus greičio ir kliūčių ruožuose.

Pirmųjų pasaulinių varžybų Dubajuje prizinis fondas siekė milijoną dolerių, ir Lukas Bannisteris gavo ketvirtį tos sumos netikėtai aplenkęs favoritu laikytą vietinę „Dubai Dronetek“ komandą.

Ir jei manai, kad tau tai visai neaktualu – labai klysti. Tai buvo tik pirmos iš daugybės šiais metais numatytų autonominių skraidyklių varžybų. Ir jų priziniai fondai ne mažiau įspūdingi.

Pavyzdžiui, spalio mėnesį Havajuose (JAV) vyks „Drone World“ lenktynių čempionatas. Ir ten savo skraidykles pilotai valdys užsidėję virtualios realybės šalmus.

Taigi, ponai ir ponios – atsirado nauja sporto šaka. Lyg „Formulė-1“, tik kol kas be žvaigždžių. Norint nugalėti čia nereikia stiprių rankų, raumenų, treniruoto kūno. Sveikų ir neįgaliųjų, vaikų ir senukų, moterų ir vyrų galimybės čia panašios. Svarbiausia – skraidyklė, noras ir… kažkaip įveikti pykinimą, stebint pasaulį per jos kamerą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(44)
(5)
(39)

Komentarai (1)