Ši paprasta priemonė nebeleis batams nutrinti jūsų pėdų  ()

Velnias, ir vėl batai nutrynė kulnus... Dažnas apie tai pagalvoja, ypač vasarą. O gal net esate iš tų, kuriems nutrynus batams, vėliau apsiavus basutes, pritrina ir šios, o tuomet jau belieka vaikščioti basam? Deja, tai dažnai apkartina visas atostogas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką jau kalbėti apie tai, kad atsivėrus net mažiausiai žaizdelei, dėl grybelio ir kitų infekcijų rizikos pavojinga vaikščioti basomis po smėlį ar maudytis vandens telkiniuose.

Ką šiuo atveju siūlo vaistinės? Paprasti pleistriukai nebūna patvarūs. Silikoninės įklijos į avalynę ne visuomet būna patogios, be to, kojai suprakaitavus, taip pat ganėtinai greitai atlimpa. O ir neretai yra pakankamai brangios.

Greatist.com pranešė, kad palyginti neseniai atliktas tyrimas, kurio rezultatai publikuoti klinikinės sporto medicinos leidinyje, pateikė išvadą, kad paprasčiausia popierinė chirurginė lipni juostelė sumažina avalynės pritrynimo riziką daugiau nei 40 proc.  

Trumpą tyrimo aprašymą anglų kalba rasite čia.

Kadangi tyrimas atliktas su profesionaliais bėgikais, ko gero, net nekyla abejonių, kad jei padėjo jiems, padės ir jums!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(30)
(5)
(25)

Komentarai ()