Penkių svarų nominalo banknotai ne juokais suerzino Britanijos veganus: „juos būtina kuo skubiau pašalinti iš apyvartos!“  (31)

Didžiosios Britanijos veganai ir vegetarai sukūrė peticiją, kuria reikalauja iš apyvartos išimti 5 svarų nominalo kupiūras, nes jas gaminant, naudojami gyvuliniai riebalai


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-11-30 Penkių svarų nominalo banknotai ne juokais suerzino Britanijos veganus: „juos būtina kuo skubiau pašalinti iš apyvartos!“  (31)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai nepriimtina milijonams veganų, vegetarų, induistų, sikhų, džainistų ir kitų Britanijos gyventojų. Reikalaujame, kad mūsų naudojamų pinigų gamybai nebūtų naudojami gyvulinės kilmės produktai“, – rašoma peticijoje. Šio žinutės rašymo metu kreipimąsi į Anglijos Banką jau pasirašė ~110 000 žmonių.

Peticija sukurta po to, kai pirmadienį, lapkričio 28 dieną, Anglijos Bankas patvirtino, kad naujų kupiūrų gamybai naudojami gyvuliniai riebalai. „Riebalų pėdsakų yra polimerų granulėse, naudojamose penkių svarų banknotų gamybai“, – pranešė šalies Centrinis Bankas.

5 svarų plastikiniuose banknotuose yra taukų, gaunamų iš gyvulinių riebalų ir dar naudojamų muilo ir žvakių gamybai, pažymi BBC.

Naujoji 5 svarų nominalo kupiūra Didžiojoje Britanijoje į apyvartą išleista 2016 metų rugsėjį. Banknoto averse pavaizduota karalienė Elžbieta II, reverse – buvęs Britanijos ministras pirmininkas Vinstonas Čerčilis. Kupiūra išleista 440 mln tiražu.

A.Baklanov
snob.ru

(16)
(10)
(6)

Komentarai (31)