Kitoks „Kliudžiau“ - dviem strėlėmis Kinijoje pervertas šunelis išgyveno (sužeidimo foto)  (2)

Nors mes galime įsivaizduoti, kad pasaulyje gyvena tik naminius gyvūnus mylintys žmonės, turėtume susitaikyti su mintim, kad kitose kultūrose šunys ir katės užima kitokią vietą. Pas mus šie gyvūnai yra augintiniai, šeimos dalis, o kai kuriose Azijos šalyse žmonės juos augina maistui. Visgi, net ir šiame kontekste ši istorija yra žiauri. Šunelis Kinijoje buvo dukart peršautas strėle, o tuomet paliktas likimo valiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulyje yra daugybė žmonių, kurie dėl gyvūnų gali padaryti viską. Štai vieniems teko ropštis ant slidžios atbrailos, kad bent pabandytų išgelbėti ten įstrigusią kalytę, o dabar Kinijoje gyvūnų mylėtojai susirūpino šiuo šuneliu, kuris buvo aptiktas su kūne įstrigusia strėle. Šuo buvo pastebėtas Čengdu mieste. Šunų mylėtojas Qiao Wei nugabeno šunelį pas gydytojus, kur jis buvo išgelbėtas.

Kas gi taip pasielgė su tokiu mažu gražiu šuneliu? Teigiama, kad tai padarė vagys, kurie pagrobė kažkieno augintinį ir norėjo parduoti jo mėsą arba patys ją valgyti. Jie dukart peršovė šunelį strėle. Kada antrasis šūvis šuns nepribaigė, jie jį tiesiog paliko gatvėje, kur jį ir pastebėjo žmonės. 

Veterinarai pašalino strėlę ir susiuvo žaizdas. Šunelis išgyvens, nes pagrindiniai organai pažeisti nebuvo. Visgi, tai tik maža didelės problemos dalis, nes šunų ir kačių mėsa kai kuriuose Kinijos regionuose yra labai paklausi. Dažnai šiems gyvūnams šiltų jausmų nejaučiantys žmonės net nepasirūpina humanišku gyvūno nugalabijimu ir pradeda juos doroti dar gyvus.

Visgi, kuomet vienas „Facebook“ puslapis pradėjo dalintis šiomis nuotraukomis, jos sukėlė didžiulį pasipiktinimą. Daugybė kinų klausinėjo, kaip sekasi šuneliui, ar jis sveiksta ir kas jam nutiks tuomet, kai ateis laikas palikti ligoninę. Kinijos visuomenė pamažu keičiasi ir daugybė žmonių šunis laiko ne dėl jų mėsos, o draugystės. 

Ne vienas nuotraukas komentuojantis kinas retoriškai klausė - „Kaip Kinija gali svajoti tapti Pasaulio lydere, kai tokie veiksmai yra legalūs?“

Visgi, Kinija tikrai nėra vienintelė šalis, kurioje valgomi šunys ir katės. Ir Lietuvoje sklando įvairių gandų ir istorijų apie keistuolius kaimuose, kurie įsivaizduoja, kad šunų mėsa yra naudinga žmogaus sveikatai. Kita vertus, kai kuriose Šveicarijos vietovėse šunys taip pat yra valgomi. Nors Šveicarijoje komercinis šunų skerdimas yra draudžiamas, teigiama, kad atokiuose vietovėse gyvenantys ūkininkai savo šunis skerdžia ir valgo legaliai.

Taigi, galima stebėtis tokiu žiauriu žmonių elgesiu, bet negalima pamiršti, kad tai vyksta ir kur kas arčiau nei mes įsivaizduojame.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (2)