Verta žinoti važiuojant į Latviją: kaip paslėptas matuoklis lietuviui įpaišė baudą  (11)

Laikytis kelių eismo taisyklių būtina visuomet, net kai nesimato policijos pareigūnų ar greičio matuoklių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo įsitikino šiaulietis Andrejus (vardas pakeistas), kai po kelionės į Latviją savo pašto dėžutėje rado laišką iš Latvijos policijos.

Kelyje į Rygą, 36 km už Lietuvos – Latvijos pasienio, greičio matuoklis užfiksavo jį važiuojantį 91 km/val. greičiu, nors toje kelio atkarpoje numatytas 70 km/val leistinas greitis.

Vyrą nustebino tai, kad greičio matuoklis jį „nušovė“ iš nugaros. Nors šis ruožas neatrodo itin pavojingas, apie greičio matuoklį nėra jokio įspėjimo, o pats prietaisas paslėptas nuo vairuotojų akių.

Pritaikius matuoklio paklaidą vairuotojui buvo skirta 20 eurų bauda už greičio viršijimą 18 km/val.

Važiuojantiems į Latviją verta žinoti, kad už greičio viršijimą gyvenvietėse skiriama dvigubai didesnė bauda, nei už tokį patį pažeidimą užmiestyje. Tai reiškia, kad viršijusiems greitį 11-20 km/val. užmiestyje skiriama 20 eurų bauda, o mieste – 40 eurų.

Viršijusiems greitį 21-30 km/val. užmiestyje skiriama 40 eurų bauda, o mieste – 80 eur. Lietuvoje baudos neskirstomos pagal tai, kur greitis buvo viršytas.

Mūsų šalyje už 11-20 km/val viršytą greitį skiriama 12-30 eurų bauda, o už 21-30 km/val – 30-90 eurų bauda. Per metus nepadarę kitų pažeidimų vairuotojai Lietuvoje gali atsipirkti sumokėję pusę minimalios baudos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(55)
(9)
(46)

Komentarai (11)