Įdomi spėjimų lavina, kas iš tikro yra turtingiausias pasaulio žmogus  (8)

Po 17 metų valdžioje Rusijos lyderis Vladimiras Putinas turi 200 mlrd. dolerių turtą, 58 lėktuvus ir sraigtasparnius, taip pat 20 vasarnamių ir užmiesčio vilų. „Gali būti, kad Rusijos prezidentas V. Putinas – turtingiausias žmogus pasaulyje, mano ekspertai, kurie vertina jo turtą 200 mlrd. dolerių (189,8 mlrd. eurų)“, – rašoma leidinyje „Daily Mail“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-02-26 Įdomi spėjimų lavina, kas iš tikro yra turtingiausias pasaulio žmogus  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas Kelly‘is McLaughlinas primena – žurnalo „Forbes“ duomenimis, oficialiai turtingiausiu žmogumi pasaulyje laikomas Billas Gatesas, kurio turtas vertinamas 75 mlrd. dolerių (71,1 mlrd. eurų).

„Viena iš dažniausiai cituojamų spėlionių apie V. Putino turtą – 40 mlrd. dolerių, 2007 m. nuskambėjusi politikos analitiko Stanislavo Belkovskio vertinimuose, bet buvęs investicijų fondo Rusijoje valdytojas Billas Browderis sakė, kad prezidento turtas didesnis – daugiau nei 200 mlrd. dolerių.“

Praėjusią savaitę V. Putino turto klausimą iškėlė „IBTimes“, remdamasis 2015 m. B. Browderio duotu interviu.

„Manau, kad jis (turtas) sudaro 200 mlrd. dolerių, – tada sakė B. Browderis. – Po 14 metų valdžioje Rusijoje, po to, kiek šalis uždirbo pinigų ir kiek nebuvo skirta mokykloms, keliams, ligoninėms ir pan.... Visi šie pinigai investuoti į nekilnojamąjį turtą, padėti bankuose, Šveicarijos bankų sąskaitose, (investuoti) į akcijas, apribotos rizikos fondus, juos tvarko V. Putino ir jo bičiulių naudai.“

„S. Belkovskis tvirtino, kad didelė dalis V. Putino turto – iš naftos verslo ir kad Rusijos prezidentas kontroliavo 37 proc. kompanijos „Surgutneftgaz“ ir 4,5 proc. įmonės „Gazprom“, taip pat turėjo akcijų naftos eksportuotojų „Gunvor“ kompanijoje. „Gunvor“ neigia, kad V. Putinui kada priklausė kompanijos dalis, kuriai pagalba 2013 m. sudarė 93 mlrd. dolerių, rašoma „Time“ straipsnyje.

„Vėliau S. Belkovskis padidino V. Putino turto vertinimą iki 70 mlrd. dolerių, tvirtindamas, kad gavo daugiau informacijos iš konfidencialių šaltinių, susijusių su korporacija. Puikiai žinomas V. Putino turto pavyzdys – jo superjachta „Olimpija“, kurios vertė – 35 mln. dolerių.

Teigiama, kad futbolo klubo „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius padovanojo V. Putinui jachtą, kai šis tapo Rusijos prezidentu, – rašoma straipsnyje.

– Bet turbūt vienas ryškiausių V. Putino turtingumo požymių – vasarnamis ant Juodosios jūros kranto, kurio vertė, kaip sklando gandai, yra milijardas dolerių.“

2010 m. V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad prezidentas „niekada nebuvo susijęs“ su šiuo vasarnamiu.

„Tačiau rusų verslininkas, savo noru išvykęs iš šalies Sergejus Kolesnikovas interviu BBC teigė, kad vasarnamį pastatė asmeniškai V. Putinui, bet už statybas mokėjo iš slapto fondo, sudaryto rusų oligarchų“, – rašo K. McLaughlinas.

Jis svarsto – jei V. Putinas turi prieigą ne tik prie savo šalies korporacijų turtų, bet ir prie oligarchų „fondų“, jo turtai nuo to tik didėja.

„Kaip rašoma Rusijos prezidento politinio varžovo sudarytoje dosjė, V. Putinas veikiausiai turi prieigą prie 58 lėktuvų ir sraigtasparnių, laikrodžių kolekcijos, kurios bendra vertė – 500 tūkst. dolerių, taip pat prieš 20 vasarnamių ir užmiesčio vilų“, – cituojama Boriso Nemcovo ataskaita.

Anksčiau V. Putinas juokėsi iš teiginių, kad jis – turtingiausias žmogus Europoje.

„Paistalai. Iškrapštė viską iš nosies ir išterliojo po savo popierėlius“, – pareiškė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(36)
(4)
(32)

Komentarai (8)